Sedací soupravy: rady a tipy

Obývací pokoj a jeho vybavení je v současné době jedním z nejdůležitějších v domácnosti. Samozřejmě i ostatní místnosti jsou důležité a na vybavení mnohdy i náročnější, ovšem obývák si své místo na vrcholu žebříčku získal především tím, že v něm trávíte většinu svého času. A když k vám přijdou příbuzní či přátelé, kam je zavedete? No přeci do obývacího pokoje, je tedy jasné, že si na jeho vybavení dáte záležet a chcete se v něm přeci cítit dobře.

Jak vybrat sedací soupravu?

V souvislosti s obývacím pokojem pak každého jako první trkne sedací souprava. U ní totiž veškeré vybavení začíná i končí a často je tím nejdominantnějším prvkem celé místnosti. Proto je člověk při jejím výběru často velmi opatrný, nepořizujete si totiž sedací soupravy na jednu sezónu, ale kousky nábytku, které budou váš obývací pokoj zdobit i desítku let. Jak tedy vybrat tu nejlepší a na co se při výběru zaměřit? Prvním kritériem by měla být velikost a ta se odvíjí od toho, kolika lidem bude sloužit. Máte velkou rodinu? V tom případě oceníte rohovou sedací soupravu, na kterou se vejde více lidí. V současné době jsou také velmi oblíbené rozkládací sedací souprav, které lehce v případě potřeby změníte v postel. A Ideální jsou také sedací soupravy s úložným prostorem. Ty jsou vhodné především pro ty, kteří žijí v menších bytech a každý kousek navíc se jim hodí.

A co vzhled?

Pro mnoho lidí je však mnohem více než praktičnost důležitý vzhled. A není se co divit, vždyť každý příjemný, či odpudivý dojem se k člověku dostává prostřednictvím zraku. Takže vzhled je rozhodně jedním z důležitých faktorů. Převážná část odborné veřejnosti a interiérových designérů se však shoduje v tom, že jednoduchost a střízlivost v barvách je stále ještě více, než si za každou cenu pořídit extravagantní designový kousek. Navíc barevnost jednoduše podpoříte barevnými doplňky.