5 triků, jak mít do Velikonoc dokonale čistá okna v celém domě!

Mytí oken je u mnoha hospodyněk velmi neoblíbenou činností. Jak si ale dopomoci ke krásně čistým oknům za pár minut, abyste stihli mít do Velikonoc uklizený dům, ve kterém se budete cítit dobře? S našimi pěti triky to hravě zvládne každá z vás!

1. Okna bez šmouh

Pokud myjete okna za slunečného počasí, horké paprsky mokrá okna rychle vysušují, a proto na nich zůstávají šmouhy, které se špatně leští. Okna proto myjte za oblačného počasí, kdy můžete okna perfektně vyleštit.

2. Chemie na okna

Také jste slyšeli, že existují přípravky, které sice nejsou určeny na mytí oken, ale okna po nich budou nádherně čistá? Omyl! Takovým mýtům rovnou předejděte, ušetříte si spoustu času i námahy. Raději si pořiďte kvalitní přípravek, který je skutečně určen na mytí oken, který si poradí se špínou a nedělá šmouhy. Trh nabízí velké množství těchto přípravků, stačí si vybrat.

3. Zašlé rámy

Nedělá vám problém hezky vyleštit skleněné plochy, ale trápí vás zašlé bílé rámy? Pak na ně použijte krémové přípravky, které rámy zbaví nečistot a skvěle oživí jejich původní barvu.

4. Teplota vody

Myslely jste si, že voda na mytí oken musí být horká? Pozor! V horké vodě se účinnost saponátů rapidně snižuje, proto používejte vodu o teplotě cca 30 stupňů, která je pro mytí oken ideální.

5. Nejjednodušší pomocník

Už máte dost stále namočených rukou, které jsou zničené od saponátů? Dopřejte si pohodlí a vaše okna myjte speciálními pomocníky! Skvělý je například čistič oken Orava CO-270, který může okna čistit hned dvěma způsoby - mokrým a suchým odsáváním nečistot. 360 stupňová otočná hlavice a ergonomický tvar pro snadnou obsluhu vám dopřejí pohodlí při čištění oken, která budou umytá rychlostí blesku. Čistič oken Orava CO-270 je vhodný pro všechny rovné povrchy, hodí se tedy nejen pro čištění oken, ale i pro obklady nebo zrcadla. Je vhodný také pro vysávání postelí či gaučů a je vybaven kvalitním HEPA filtrem pro účinné čištění. Provozní doba nabité baterie je asi 30 minut a nádoba má objem 150 ml. Se šířkou stěrky 26 cm bude čištění oken hotové raz dva!

Také byste měli rádi umytá okna rychlostí blesku bez nutného namáčení rukou do saponátu? Čistič oken Orava CO-270 je určen přesně pro vás! Na www.orava.cz může být váš za 1 099 Kč.