Vytvořte si z bytu útulný domov

Mít vlastní bydlení je určitým znakem nezávislosti a také jistoty, kterou vám jen tak někdo nevezme. Vytvořit si z něj opravdový domov, kde se budete cítit příjemně a v bezpečí, to už je úkol na vás. Dejte do něj váš osobní styl, barvy, co máte rádi, a nábytek, jenž je funkční a zároveň se dá perfektně kombinovat s dekoracemi a dalšími doplňky domácnosti. Může to být těžké pro někoho, kdo pro to nemá cit. Můžete ale jednoduše načerpat inspiraci na internetu, najít si vlastní styl a podle toho pak zařizovat interiér.

Nábytek podle dispozice

Mohou se vám líbit různé styly. Stejně ale budete muset podřídit nábytek dispozicím. Zvlášť pokud jde o atypický prostor nebo snížený strop. Tam nenacpete velkou skříň ani náhodou. Myslete na dostatek úložného prostoru. Perfektní jsou vestavěné skříně, kam schováte všechny vaše poklady a doma budete mít uklizeno. Dobře navíc řeší malý prostor. Velmi praktické a elegantní jsou komody. Jejich využití je široké, lze je umístit do obývacího pokoje, ložnice nebo kuchyně.

Obývací pokoj pro odpočinek i aktivity

Středobodem každého obývacího pokoje je pohovka. Pokud máte hodně místa, volte klidně sedačku do písmene L. Oceníte, že má každý dost prostoru při lenošení na gauči. Praktičtější jsou také rozkládací pohovky, získáte další prostor na spaní. Materiál volte podle náročnosti na údržbu a také odolnosti vůči skvrnám nebo škrábancům v případě domácích mazlíčků. Barvy kombinujte se zbytkem interiéru. Hezky se vyjímá výrazný gauč v jednodušším interiéru. Pozor na bílou barvu, časem se ochodí, zežloutne a ztrácí svou krásu.

Ukliďte své boty

Do každé předsíně se vejde botník. Pro lepší pohodlí vyberte sedací, v malém prostoru závěsný, který nezabere příliš místa. V každém případě se zbavíte nevzhledného chaosu, co na vás každý den čeká hned za dveřmi. Botníky mohou být i součástí stěny s věšáky na oblečení. Pokud na něj máte místo a hodí se vám do interiéru, neváhejte.