Zanzibar v létě? Skvělá volba

Doba dovolených se rychle blíží, cestovní kanceláře začínají atakovat své potenciální klienty. Co letošní léto strávit jinak? Mimo, jak se říká, mainstream? Co si takhle vybrat lokalitu, která je tzv. mimo terč zájmu letních dovolenkových turistů? Zemi exotickou, prodchnutou vůní orientálního koření? Co třeba takový Zanzibar?

Přibývá lidí, které evropská letoviska v době letních prázdnin přímo děsí. Přeplněné pláže s hlavou na hlavě, all inclusive rezorty, ve kterých velkou část dne strávíte ve frontách na snídaně, obědy a večeře. Organizované výlety loděmi a autobusy s průvodkyněmi, které do mikrofonu vykládají řecké dějiny. Nepřipomíná vám to spíše program pro školu v přírodě?

Zanzibarská zima? Ideální počasí

Je pravda, že na jih od rovníku je v našem létě zima. Ale ona je zima a zima. Tu českou zimu zde samozřejmě nehledejte. Konkrétně Zanzibar má v létě i na podzim na naše podmínky přímo ideální počasí.

Bílé pláže a modrá voda

Zanzibar bezesporu patří mezi nejkrásnější místa Afriky i Indického oceánu, doslova vysněným ostrovem z pohádek tisíce a jedné noci. Jeho symbolem jsou bílé pláže omývané přímo až „nepřirozeně“ modrou vodou. Obzvláště v ranních hodinách je tato barva až uhrančivá. Stačí se jen nadechnout svěžího mořského vzduchu a všechny respirační potíže vezmou za své. Buďte ale připravení na to, že během dne díky přílivu a odlivu taková dechberoucí pláž může změnit charakter. To je ale příroda, respektive činnost měsíce, se kterou nic nenaděláte.

Překrásné scenérie

Zanzibar je také plný překrásných scenérií. Skoro celé východní pobřeží lemuje téměř jednolitý korálový útes, a vytváří tak veliké a zároveň velmi mělké laguny. Ano, to jsou ty jedinečné písečné pláže s pobřežními palmovými háji, které znáte z katalogů cestovních kanceláří. Ideální místo pro šnorchlování. Poznáte bohatý mořský svět drobných rybek, ježků, korálů a podmořské flóry. Hodiny tu můžete ponořeni poznávat svět, který je pro nás jinak nedostupný.

To nejlepší na Zanzibaru

Cestovatelé se jednoznačně shodují v tom, že se jedná o pláž Ras Nungwi. Ještě před třiceti lety se jednalo o klidnou pláž bez živáčka. Dnes je z ní luxusní přímořské letovisko. V palmových hájích podél pobřeží je rozeseta asi dvacítka hotýlků. Kdo hledá skutečný odpočinek, měl by zamířit právě sem. Věříme, že vaše Zanzibar dovolená bude patřit mezi ty, na které hned tak nezapomenete. Navíc s CK Dovolená snů půjde o zážitek přesně dle vašich představ, neboť přípravu zájezdu staví na individuálních přáních zákazníků.