Bez pohybu zhubnout nelze aneb Co dělat když vás nebaví běh

I když mnoho žen tvrdí, že na hubnutí není nic lepšího, než nazout tenisky a jít se proběhnout, běh zcela jistě není disciplínou, která by bavila každého.

Vyzkoušejte, co vás bude bavit

Jestliže i vy patříte mezi ty, které běhaní spíš vyčerpává než dobíjí a motivuje, nemusíte zoufat. V dnešní době je naštěstí velmi mnoho možností, jak si zlepšit kondici a dosáhnout vysněné postavy. Vyzkoušet si je můžete ve fitness klubu ZONE4YOU.

Aktivity ve vodě

Cvičení v bazénu je velmi populární. Nejenom totiž, že zlepšíte svoji fyzickou kondici, ale také vytvarujete postavu a zbavíte se celulitidy. Aqua fit vychází z cviků, které můžete znát z rehabilitací, ale je mnohem intenzivnější. Je velmi vhodné pro ty, kteří mají problémy s koleny či klouby a klasické posilování na suchu jim nedělá dobře. Cvičení ve vodě má i tu výhodu, že se příliš nezpotíte.

Cross training

Hledáte opravdu všestranné cvičení, při kterém můžete překonávat sami sebe a posouvat hranice toho, co již dokážete? Tak právě pro vás je cross training. Po tomto cvičení vám nenarostou svaly, ale stanete se obratnějšími, rychlejšími a naberete velkou sílu.

Hubnutí tancem

Jestliže máte rádi hudbu a rádi tancujete, proč tím nespalovat nadbytečné kalorie? Zumba, aerobic či fit dance jsou aktivitami zaměřené na cardio, které vám nejenom pomohou spálit tuky, ale také se při nich pobavíte a přiučíte.

H.E.A.T.

Hubněte chůzí! Celé cvičení probíhá na speciálním stroji, který napodobuje horské podmínky pro turistiku. Speciální pás se přizpůsobí vaší rychlosti chůze a samozřejmostí je nastavení převýšení. Jedná se o jednu z nejoblíbenějších sálových aktivit.

Kruhový trénink

Intenzivní posilování, které se skládá z několika disciplín, a na každé z nich se několikrát za hodinu vystřídáte s ostatními cvičícími. Zlepšíte si kondici, spálíte kalorie a perfektně se vybijete.

Pilates

Populární pilates na první pohled vypadá jako nenáročené a klidné cvičení. Cviky se opravdu skládají z velké části pouze z protahování a lehkého posilování svalů, avšak nenáročné opravdu nejsou. Pilates tak krásně podporuje zdravé držení těla, dodává fyzickou sílu a také nabíjí energií.

Nezapomínejte se také po každém náročném cvičení náležitě odměnit. Unavenému tělu nejlépe prospějete odpočinkem ve wellness zóně. Pobyt v bazénu, vířivce či sauně svaly zklidní a vás namotivuje k dalším výkonům.