Dokážete si představit centrum měst bez světelné reklamy? Zřejmě nikoliv

Pokud podnikáte, zřejmě už víte, že na svou firmu v první řadě musíte upoutat pozornost. Lidé se o ní musí dozvědět. A k tomu napomáhají různé prostředky. Světelná reklama je jednou z nich.

Pod pojmem reklama rozumíme ať již placenou či neplacenou propagaci výrobku, služby, společnosti, obchodní značky či jen myšlenky, jejímž cílem je zvýšení prodeje. Podle použitého média pak rozlišujeme reklamu televizní, novinovou, internetovou, rozhlasovou, plakátovou a jinou. Velmi účinnou formou reklamy se v posledních letech ukazuje reklama světelná.

Tokio, Londýn, New York...

Asi každý zažil nějakou světovou metropoli v noci. Takové centrum nočního Tokia je přímo výstavní síní toho, co je ve světě světelné reklamy dnes možné. Obrovští chodící sloni se vám zapíší do paměti na opravdu dlouhou dobu. A o to ve světelné reklamě jde především. Mezi centry světelné reklamy pak samozřejmě patří i centra Londýna a New Yorku. Málokdo si tato místa už dokáže představit právě bez světelných reklam. Byla by totiž mrtvá. Světelná reklama k současnému životu zkrátka patří.

Světelný panel, logo či písmeno

Světelná reklama přitom může mít celou řadu podob. Praktický světelný panel, plastické logo, působivé a tím pádem i výrazné však může být jedno jediné písmeno. Výhodou tohoto způsobu reklamy je bezesporu to, že může na klienta působit přímo na místě prodeje. Ale nejenom to. Obzvláště v noci taková reklama působí i na dálku, a z obzoru se tak stává jedno velké jeviště, ve kterém se předhánějí jednotlivé značky. Vítězí ta, jež nejvíce upoutá.

Reklamní pylony a věže

Světelnou reklamu je samozřejmě možné umístit i na věže či na reklamní pylony, kde pak nahradí klasické billboardy. Ty se však v noci stávají neviditelnými, světelná reklama ale nikoliv. Ta naopak celou noc září a připoutává pozornost nočních řidičů a pozdních kolemjdoucích. Proto se tato forma reklamy neobejde bez kvalitního osvětlení, které předurčuje, do jaké míry bude daná značka viditelná, ať již v noci, ale i za nepříznivého počasí.

Reklama na mnoho let

Mezi přední výrobce světelných reklam patří společnost prost.cz nabízející výrobu světelných reklam jakéhokoliv provedení, barvy i tvaru. Firma používá osvědčené materiály s velkou odolností a dlouhou životností, ať již se jedná o hliníkové nebo plastové komponenty. Grafické prvky většinou bývají polepeny tzv. translucentní fólií. K samotnému osvětlení pak slouží kvalitní žárovky nebo LED moduly vyznačující se vysokou životností a samozřejmě i svítivostí. Taková reklama vám bude sloužit po mnoho let. A přivede vám stovky, ba tisíce nových zákazníků. A o ty jde především, ne?