BFF Banking Group oznamuje změnu

Lídr na trhu správy a bezregresního faktoringu obchodních pohledávek za orgány veřejné správy oznamuje rebranding skupiny, která bude nadále jednotně používat značku „BFF“.

Jednotně pod značkou BFF bude skupina BFF Banking Group vystupovat ve všech osmi zemích, ve kterých v současné době působí, tedy v Itálii, Polsku, v České republice, na Slovensku, ve Španělsku, Portugalsku, Řecku i Chorvatsku.

Nová firemní identita

Počátky mezinárodní integrace se začaly psát před osmi lety, kdy skupina vstoupila na trhy ve Španělsku a Portugalsku. V roce 2016 je pak rozšířila i o trhy ve střední a východní Evropě a léta 2017 a 2018 pak znamenala expanzi do Řecka a Chorvatska. Od té doby současná BFF ve svém integračním úsilí nepolevila a nyní všem svým členským subjektům dává novou identitu.

Rebranding posiluje pozici

Rebranding bezesporu upevní společné znalosti a předpoklady, které BFF vytvářela po dobu své více než třicetileté činnosti, a zároveň umožní dále prohloubit znalost jednotlivých trhů a tím zároveň zkvalitnit působení na těchto trzích. „Rebranding všech subjektů naší skupiny pod společnou značku „BFF“ dále posílí naši pozici jediného evropského hráče schopného pokrýt současně na více trzích finanční potřeby firem, které zajišťují zboží a služby pro veřejný sektor,“ řekl generální ředitel BFF Massimiliano Belingheri.

BFF Banking Group

BFF Banking Group, kótovaná na milánské burze, je přední bankovní skupina, která se specializuje na správu a bezregresní převody pohledávek z obchodních vztahů vůči veřejné správě v Evropě. Skupina působí v Itálii, Polsku, v České republice, na Slovensku ve Španělsku, Portugalsku a Řecku. V roce 2017 skupina vykázala konsolidovaný upravený čistý zisk ve výši 84 milionů EUR, přičemž podíl kmenového kapitálu Tier1 skupiny ke konci prosince 2017 činil 12,6 %.