Chcete být o krok napřed? Spoléhejte na informace!

Data coby strategická aktiva? Správná volba! Rozpoznáte s nimi nové příležitosti a výsledkem bude značný náskok před konkurencí!

„Zapomeňte na jednorázová řešení. Uvažujte koncepčně a stanovte si jasnou vizi,“ to je jedno z hlavních mott jednoho z největších leadrů v oblasti Businness Intelligence, společnosti Solitea Solutions.

Využívejte dostupné informace

Říká se, že ve světě businessu nejvíce boduje ten, kdo je schopen maximálně využívat dostupné informace. Věřte, že informační potenciál může stát i za úspěchem vaší firmy. Chce to jen vzít za správný konec. A samozřejmě s profesionály po boku.

Věřte business intelligenci

Klíčem k úspěchu je tzv. business intelligence (ve zkratce bi). V obchodním světě je tento pojem znám od roku 1958 a jeho cílem je jednoduše řečeno správné rozhodování. Jedná se pak o soubor technologických dovedností a postupů s cílem maximálního porozumění obchodních souvislostí a celkového chování na trhu. Tomu předchází nezbytný sběr následovaný analýzou a následnou prezentací.

Mocné informace

Jsou to právě informace, na které se musíte spoléhat. Business intelligence vychází z osvědčených praktik. Založena je na čtyřech přístupech: monitoring, benchmarking, allerting a forecasting. Pojďme se teď trochu v těchto anglických názvech orientovat.

Monitoring a benchmarking

Monitoring znamená monitorování. Ve světě business intelligence se jedná především o sledování v reálném čase důležitých především výkonnostních parametrů. Následuje porovnání výsledků s konkurencí, tedy benchmarking, v rámci kterého se mohou slabší inspirovat od těch výkonnějších. K tomu napomáhají data z jiných regionů, poboček a týmů.

Allerting a forecasting

V dalším kroku byste si měli pohlídat klíčové záležitosti, aby jste zkrátka nic důležitého nepromeškali. Toho můžete dosáhnout například nastavením automatických upozornění. Posledním bodem je forecasting, tedy jakási předpověď, v rámci které budete moci na základě dosavadních informací předvídat svůj budoucí vývoj.

Microsoft Power Bi

Ve světě bi se samozřejmě neobejdete bez špičkových technologií. Tou je bezesporu Microsoft Power Bi, což je bezesporu nejmodernější agilní BI software současné doby. Jeho předností je v první řadě jeho snadné ovládání, kterého se nemusí obávat jak zkušený analytik, tak i přímo samotný business uživatel. Software navíc můžete přímo napojit na různé datové zdroje.

Zakázkový vývoj

Nevyhovují vám typové softwarové produkty? Nechce se vám do kompromisů? Hledáte nějaké speciální řešení či se vám jen nechce měnit zavedený styl práce? Nevadí. V tomto případě vám doporučujeme nechat si IT řešení zpracovat tzv. na míru od partnera s dlouholetou zkušeností se zakázkovým vývojem.

Přednosti zakázkového vývoje

Co vám zakázkový vývoj přinese? V první řadě odlišení se od konkurence. Budete zkrátka jiní a co je jiné, jak je známo, přitahuje pozornost. Samotné IT řešení pak bude uzpůsobené vašim konkrétním požadavkům a potřebám, což ve výsledku mnohdy bývá i ekonomicky nejefektivnější. Platíte jen a to, co skutečně potřebujete a využijete.

Myslete dopředu

To je nesmírně důležité. Nesmíte žít jen přítomností. Ti nejúspěšnější obchodníci mají promyšleno několik tahů dopředu. Jako byste hráli šachy. V potaz musíte vzít každý jednotlivý tah – co vám přinese, ale i vezme. Konkurence pak zůstane pozadu a toho opět budete moci využít ve svůj prospěch.

Velký počet uživatelů a nízké licenční poplatky

A v neposlední řadě je aplikace na míru výhodná v rámci řešení pro neomezený počet uživatelů bez vysokých licenčních poplatků.

Podnikové systémy

Klíčem k úspěchu každé velké firmy je správně zvolený podnikový systém. Rádi byste zkrátili reakční dobu vaší firmy, zvýšili úroveň nabízených služeb a k tomu i snížili náklady? Nápomocna vám může být nejmodernější ERP platforma současnosti. Jedná se o komplexní tzv. all-in-on platformu od jediného dodavatele, která bude zárukou konzistentních dat.

Oboustranná důvěra a součinnost

Podnikové systémy je samozřejmě možné přizpůsobit libovolným procesům a v každém případě je doporučujeme nasazovat postupně samozřejmě s přihlédnutím k vašim potřebám. Vždy se ale jedná o společnou práci dodavatele a zákazníka, jejímž základem je oboustranná důvěra a součinnost.

Záruka dobrého obchodování

Bez čeho se v podnikání neobejdete? Při obchodování byste měli pochopit záměr každého klienta a mít dobrý přehled o činnostech mezi vámi a zákazníky. Prodávat musíte umět chytře, kdykoliv a kdekoliv.

Mějte pod kontrolou finance

Bez pořádku ve financích se neobejde ani ten nejmenší podnikatel. O veškerých účetních datech, informacích i souvislostech musíte mít skvělý přehled.

Bez lidí se neobejdete

Obklopujte se kvalitními lidmi. A těch si važte. Oni si pak budou vážit vás jako zaměstnavatele.

Back-office

Máte dobrý front-office, pak k němu budete potřebovat neméně dobrý back-office. Byť back-officové procesy nebývají zákazníkům na očích, na fungování vaší firmy mají lví podíl. Investujte proto do jejich vylepšování.

Vybudovat úspěšnou firmu je běh na dlouhou trať. Běh, při kterém můžete několikrát zakopnout, uklouznout a nějakou dobu i nevstát. Běh, při kterém se pořádně zapotíte, ale na jeho konci přeci jen bude váš vysněný cíl. Ten mějte pořád v hlavě. S jeho vizí usínejte i se ráno probouzejte. A uvidíte, že až doběhnete, bude z vás vítěz. A z těch za vámi budou poražení. Věřte si a ono všechno dobře dopadne.