5 důvodů, proč přejít k menšímu dodavateli energií

Pokud máte pocit, že vaše náklady za energie v domácnosti dosahují příliš vysokých hodnot, je možné celkem snadno a rychle přistoupit ke změně dodavatele. V tuzemsku fungují nejen velké firmy, ale také menší společnosti, jež často nabízejí daleko zajímavější podmínky. Najde se hned několik důvodů, proč zvolit právě některou z nich.

1. Osobní přístup

Velké firmy většinou hledí jen na čísla, své zákazníky nijak neopatrují. Důležité jsou pro ně údaje z elektroměrů a plynoměrů. Člověk má pak pocit, že jedná s nějakými roboty. Malý dodavatel plynu (viz https://www.epet.cz/plyn/) a elektřiny k vám přistupuje s daleko osobnějším přístupem, což poznáte při jakémkoliv jednání, zvláště při sjednávání dodávek.

2. Férové jednání

Zatímco velcí dodavatelé často skrývají skutečné podmínky, menší dodavatel elektřiny (viz https://www.epet.cz/elektrina/) a plynu je důvěryhodnější i z hlediska férovosti jednání. U každé smlouvy máte jasně stanovené parametry, takže se nemusíte obávat žádných nenadálých změn a rizika skokového zvýšení nákladů.

3. Nulové poplatky za aktivaci

Menší dodavatelé si svých nových zákazníků více váží, proto jim neukládají žádné aktivační poplatky či skryté platby, jež na první pohled nejsou patrné. I to lze považovat za pádný důvod, proč přejít od velké společnosti spíše k menší.

4. Možnost spočítat si úsporu online

Kvalitní dodavatel vám poskytne možnost spočítat si ceny elektřiny a plynu ještě před tím, než uzavřete smlouvu. Snadno tak zjistíte, zda se vám přechod k němu skutečně vyplatí, nebo na tom spíše proděláte.

5. Úspory financí

Rozumný přechod k jinému dodavateli se může náramně vyplatit. Ročně můžete ušetřit řádově jednotky tisíc korun. Záleží samozřejmě na tom, v jak velké domácnosti žijete a jaká je vaše průměrná roční spotřeba plynu a elektřiny.

Změnu dodavatele energií si vždy důkladně rozmyslete a spočítejte. Ani malá firma není zárukou, že se vám přechod k ní vyplatí. Je třeba zvolit osvědčenou společnost, u níž máte jistotu, že nešlápnete vedle.