Zajímavosti o kryptoměnách, které vás překvapí

Slovo kryptoměny zní poslední dobou ze všech stran. Slyšeli jste už o tomto tématu a víte něco o bitcoinové peněžní revoluci? Kryptoměny jsou virtuální měnou, které vznikají za účelem investic, ale také kvůli urychlení plateb a mnohem větší využitelnosti než je u jiných měn. Podívejte se na další zajímavosti, které jste o kryptoměnách a bitcoinech nevěděli.

Kupujte nyní

V současné době je čas začít se o kryptoměny zajímat. Hodnota kryptoměn, konkrétně bitcoinů se právě teď zvyšuje. Začíná finanční revoluce, kdy se ke koupi virtuálních peněz přidávají další a další lidé. V České a Slovenské republice bitcoiny vlastní asi jen 30 000 lidí, na celém světě pak zhruba 40 milionů a každým okamžikem a dnem přibývají další.

Dělitelnost bitcoinů

Bitcoiny nemají přesně určené hodnoty jako běžná měna. Jsou dělitelné a dají se koupit i v opravdu menším množství, například na zkoušku, jak tato virtuální měna funguje. Můžete si klidně koupit 0,001 Bitcoinu.

Rozšíření po celém světě

I přes menší množství v Česku a na Slovensku jsou Btcoiny rozšířeny do celého světa. Největší rozmach a nákup této měny je viditelný v Rusku. Dokonce se plánuji i další digitální měny a investice do datacenter pro jejich vývin a těžbu digitálních měn.

Omezení množství

Překvapením pro mnohé je také to, že existuje omezené množství Bitcoinů. Jejich konečné číslo je 21.000.000 Bitcoinů a vytěžení všech těchto je plánováno zhruba na rok 2140.

Školné v bitcoinech

Pokud se ptáte, co všechno je možné Bitcoiny zaplatit, tak by se dalo říct, že je čím dál víc možností, jak tuto měnu uplatnit. Například na Kypru vzniklo první univerzitní zařízení, kde bylo možné studium a školné zaplatit právě v Bitcoinech.

Kde se „těží“

Na otázku, kde se Bitcoiny „těží“ je jednoduchá odpověď. Všechny se nachází v počítačích, kdy přes 80 % těchto je v Číně.

Nárůst hodnoty

Hodnota Bitcoinů neustále roste, proto je dobré začít investovat co nejdříve. Od roku 2015, tedy za poslední tři roky se hodnota této virtuální měny zvýšila o neuvěřitelných 1289 %.

Platba daní

Zajímavostí je také to, že kromě školného na Kypru je možné platit daně pomocí Bitcoinů, a to například v Belgii a Švýcarsku.

Legálnost a nelegálnost

Na otázku, zda je tato měna legální či nikoliv je odpověď také poměrně jednoduchá. Například v Japonsku se jedná o legální měnu, kterou se dá platit ve víc než 300 tisících obchodech. Bitcoiny jsou nelegální pouze v Saudské Arábii, Bolivii, Kyrgystánu, Equadoru a Bangladéši.