Zamilujte si Egypt – na své si tady přijde každý

Egypt patří bezesporu k nejoblíbenějším prázdninovým destinacím. Každoročně toto exotické místo, kde vznikaly dějiny celého lidstva, navštěvují tisíce turistů. A není divu. Lákadel nabízí země na Nilu opravdu mnoho. Na své si tady přijde každý, ať už dává přednost ležení na pláži, vodním radovánkám nebo objevování a poznávání nových krajů.

Milovníci historie

V Egyptě se nemusíte jen válet u moře, vyrazte na nějaký zajímavýpoznávací zájezd. Navštívit zemi faraonů a nevidět dech beroucí pyramidy v Gize, Velkou sfingu či město Luxor a Údolí králů to by byl trestuhodný hřích. Historických a kulturních památek, které jsou obestřeny tajemstvím, záhadami a mystikou, se tady však nachází daleko víc. Pořád tak je co objevovat a obdivovat.

Milovníci vodních sportů

Rudé moře představuje ráj pro milovníky potápění a šnorchlování. Podmořský život je tady totiž opravdu pestrý s bohatou faunou i flórou, nádhernými korály, teplou a křišťálově průzračnou vodou, rybami všech barev a druhů. Na své si tady přijdou i milovníci adrenalinových sportů, jako je kite surfing či windsurfing.

Milovníci nočního života

Největší rekreační oblastí a letoviskem je v Egyptě Hurghada, kde se hotelové resorty táhnou podél pobřeží Rudého moře. Na své si tady přijdou vyznavači vodních sportů, ale i nočního života, který je tady opravdu pestrý. Párty plné hudby a tance se zde konají až do brzkých ranních hodin.

Milovníci slunce

Celoročně horké podnebí v kombinaci s nádhernými písčitými plážemi poskytuje ideální prostředí pro pohodovou dovolenou, kam se můžete vydat po celý rok. Sezóna tu prakticky nekončí. Slunce tady svítí 350 dní, nemusíte se proto bát, že by vám pobyt propršel, blankytně modrého nebe si tady můžete užívat do sytosti. A co je na tom úplně nejlepší, do tohoto slunečného ráje se z Česka dostanete už za čtyři hodiny cesty letadlem – navíc za přijatelnou cenu, obzvlášť když vyberete některý ze zájezdů last minute. Tak vyrazte a uvidíte, že nebudete litovat – Egypt se vám totiž vryje po kůži!