Hledáte dobrou realitní kancelář? Tohle by měla nabízet!

Prodáváte nemovitost? Pak se jistě se službami realitních kanceláří setkáte. Některé realitní kanceláře nabízí kompletní služby při prodeji nemovitosti, jiné společnosti vám však mohou i během prodeje nemovitosti působit komplikace či problémy. Co od realitní kanceláře požadovat, aby byl prodej vaší nemovitosti rychlý a proběhl hladce?

Aby se vám s realitní kanceláří dobře spolupracovalo, měla by vám zajistit kompletní služby, které zahrnují veškerou správu informací o nemovitosti i o jejím fyzickém a právním stavu, organizaci prohlídek, odhad ceny nemovitosti, obstarávání potřebných dokumentů při jednání s úřady, katastrem nemovitostí nebo bankou.

Velmi důležitá je také nabídka kvalitních právních služeb, správné sepsání smluv, ať už se jedná o smlouvu zprostředkovatelskou, rezervační, smlouvu o smlouvě budoucí nebo kupní smlouvu.

Pokud chcete rychle prodat byt, dům nebo jinou nemovitost, zaměřte se také na zázemí realitních makléřů a na jejich přístup, který by měl být profesionální a na úrovni, klientovi by také měli umět odpovědět na veškeré dotazy a plnit sjednané termíny. Pravidelný report o stavu prodeje vaší nemovitosti by měl být samozřejmostí. Můžete také dát na recenze od osob, které již s realitní kanceláří spolupracovaly, protože vlastní zkušenost je velmi cenná.

Pokud si při výběru realitní kanceláře nejste jistí, můžete se zeptat na otázky typu, zda má realitní kancelář své právníky, jaké typy smluv se budou podepisovat, jaké povědomí mají makléři o vaší nemovitosti, jak se řeší převod peněz, co vše je realitní kancelář schopna zajistit nebo jak vysoká je provize. I při získávání odpovědí můžete sledovat, jak s vámi realitní makléř jedná a jaký je jeho přístup.

S výběrem realitní kanceláře si dejte načas. Může totiž zajistit rychlý prodej vaší nemovitosti se všemi službami, které byste jinde nenašli.