Kam se hodí která podlaha

Bydlení někdy může být opravdu zábava a hra. Například při výběru podlahových krytin se vám skýtají široké možnosti, jakou podlahu vybrat a do které místnosti ji umístit. Nechte si poradit a volte podle vzhledu i praktických vlastností.

Obývací pokoj

Obývací pokoj bývá často největší místnostní v bytě nebo domě, schází se zde hosté, rodina zde tráví nejvíc času, a tak patří k nepoužívanějším místnostem vůbec. Do obývacího pokoje se skvěle hodí dřevěná podlaha, která nejen skvěle vypadá, ale také příjemně hřeje. Nemusíte se bát ani použití laminátové podlahy, která může dřevo imitovat, ovšem nikdy jej nenahradí.

Kuchyň

Problémovým místem se může zdát kuchyně. Nejenže vám na podlahu může spadnout ostrý nůž, ale také se vám zde může cokoliv rozbít a tyto malé nehody dokonale prověří vaši podlahu. Do kuchyně se tak hodí odolné podlahy, například laminátová podlaha nebo vinylová podlaha. Vinylová podlaha je odolná proti vodě, ale také proti mechanickému poškození a můžete si vybrat z množství barev a vzorů.

Koupelna

Koupelna je velmi podobná jako kuchyň, akorát je v této místnosti větší vlhkost. Ideální podlaha do koupelny je přírodní ekologická podlaha, neobsahuje žádné PVC a překvapí vás její odolnost. Navíc se tato podlaha snadno udržuje a nezanechává žádné otisky, což v koupelně opravdu oceníte.

Ložnice

Při výběru podlahové krytiny v ložnici vybírejte pečlivě. Ideální je, když se můžete probudit a bosí vstát na měkkou a teplou podlahu. To vám zaručí dřevěná podlaha, která bude navíc šetřit i vaše klouby.

Chodba

Na chodbu nebo vstupní místnosti se hodí snadno udržovatelná a odolná podlaha. Skvělou volbou je opět přírodní ekologická podlaha. Ta je vhodná proti mechanickému poškození, ale také proti působení vody. Navíc se skvěle udržuje a může se pyšnit dlouhou životností.

Dětský pokoj

Dětem byste měli vybrat tu nejlepší možnou podlahu, ideální je antialergenní dřevěná podlaha, která navíc hřeje. Děti si často hrají na zemi a ocení dřevěnou podlahu, příjemnou na dotyk. Vyzkoušet můžete i přírodní ekologickou podlahu, která se pyšní odolností a snadnou údržbou. Rozhodně se vyhněte vinylovým podlahám, které obsahují PVC a potenciálně škodlivé látky.