Converse je americká legendární značka s bohatou historií

Converse je americký výrobce obuvi a oblečení. Pod teniskami Converse si každý okamžitě představí gumovou špičku a logo pěticípé hvězdy. Společnost momentálně působí ve více než 160 zemích světa, ale víte, jak vůbec vznikla?

Historie společnosti jako takové se začala psát už v roce 1908, takže tradice je opravdu dlouhá. Od roku 2003 se jedná o dceřinou společnost sportovní značky Nike, která ji koupila za 305 milionů amerických dolarů.


Historie od roku 1908

Psal se rok 1908, kdy muž jménem Marquis Mills Converse založil stejnojmennou firmu Converse Rubber Corporation. Zpočátku vyráběla pouze galoše a pracovní gumové boty, ovšem takové zboží zajišťovalo společnosti odbyt pouze sezónně, a proto majitel hledal způsob, jak prodávat gumovou obuv po celý rok, a tak začal s výrobou sportovní obuvi.

V té době se v Americe do popředí prodíral basketbal, a tak se společnost Converse chytila jedinečné příležitosti a začala vyrábět basketbalové boty. První model zvaný All Star spatřil světlo světa v roce 1917. Jednalo se o přírodně hnědé boty s černým lemováním. Postupně se však do nabídky dostaly i v černé plátěné a kožené verzi.

V roce 1932 spatřilo světlo světa první kotníkové provedení bot All Star, které navrhl Chuck Taylor, tehdy nejúspěšnější obchodník firmy Converse. Po něm byla série také nazvána jako All Star Chuck Taylor.


Bílé Conversky pro Olympijské hry

Obuv značky Converse byla natolik úspěšná, že to dotáhly i na Olympijské hry v roce 1936. O návrh bílých tenisek určených pro jednu z nejvýznamnějších sportovních událostí se opět postaral Chuck Taylor. Pyšnily se bílým svrškem, bílou podrážkou a červeným a modrým lemováním, tedy americkými národními barvami.

Boty Converse dokonce dostaly do armády. Bílá verze tenisek se během druhé světové války používala při vojenském výcviku

Pokud tedy ještě nemáte fenomenální tenisky v šatníku, měli byste to co nejrychleji napravit. Podívejte se do nabídky obchodu Queens, který se specializuje na prodej tenisek a streetwearu.