Co dovede káva s naším tělem?

Káva funguje pro spoustu z nás jako povzbuzující nápoj, bez kterého si neumíme představit svůj den. Sáhneme po ní, když potřebujeme nakopnout, probudit a dobít baterky během hektického pracovního dne. Co dalšího s námi dovede jeden šálek tohoto voňavého a lahodného nápoje?

Prospívá zdraví

Seznam nemocí, proti kterým černý mok bojuje, je opravdu obsáhlý. Velké množství výzkumů, které byly na toto téma provedeny, hovoří jasně. Pravidelná a střídmá konzumace potlačuje vznik rakoviny, chrání kardiovaskulární systém, výrazně snižuje riziko cukrovky, Alzheimerovy a Parkinsonovy choroby. Lahodná káva obsahuje velké množství antioxidantů, a to dokonce nejen ta klasická, ale i bezkofeinová káva. Nachází se v ní také mnoho vitamínů a minerálů. Aby přínosy pro zdraví byly co největší, nepřidávejte do ní cukr, mléko ani smetanu. Ostatně, opravdu kvalitní zrnková káva takové „vylepšováky“ vůbec nepotřebuje.

Bojuje za krásu

Kávu nemusíte jenom pít, osvědčila se totiž jak při vnitřním užívání, tak i při tom vnějším. Doslova divy dovede s vaší pokožkou. Díky ní bude jasná, prozářená a hladká, bez vrásek i celulitidy, odstraní nevzhledné váčky i tmavé kruhy pod očima. Obsahuje totiž účinné látky, které zabraňují stárnutí kůže, takže vám ubere pár let a navíc ještě zajistí svěží vhled. Namíchejte si z ní účinné domácí masky, pleťové a tělové peelingy či zábaly. Dobrou službu prokáže také vašim vlasům, vyživí je a dodá jim přirozený a zdravý lesk.

Povzbuzuje chuť na sex

Káva funguje jako přírodní afrodiziakum, povzbuzuje totiž chuť na sex a zlepšuje výkon v posteli. Kofein přispívá také ke snížení problémů s mužskou erekcí, místo na skleničku vína tak nalákejte partnera na šálek kávy. Sexuální apetit ale zvyšuje i u žen, probouzí v nich totiž skryté erotické fantazie. Tak, zapněte kávovar, provoňte váš byt a nechte se unášet!