3 důvody, proč začít jezdit do práce na kole

Léto už je doslova za rohem, a tak je nejvyšší čas dostat se do kondice. Přes zimu si totiž spousta z nás dopřávala hodně lenošení a odpočinku, které na naší postavě zanechalo následky.Pokud namítáte, že na sportování nemáte čas, protože chodíte do práce, pak vás vyvedeme z omylu. Čím dál více lidí totiž pravidelně dojíždí do zaměstnání na kole. Co se jimi zkusit inspirovat a šlápnout do pedálů taky?

Prospějete své kondici

Pravidelná jízda na kole pozitivně ovlivní celé vaše zdraví. Zvyšuje totiž obranyschopnost organismu proti nejrůznějším nemocem, preventivně působí proti mnohým srdečním chorobám i vysokému tlaku. Funguje jako skvělá odtučňovací kúra, odstraňuje nejen přebytečná kila, ale i celulitidu. Příznivě se podepisuje jak na fyzické, tak i na psychické kondici. Pobytem na čerstvém vzduchu si pročistíte hlavu a zapomenete na každodenní starosti.

Ulevíte vaší peněžence

Jízdou na kole ušetříte nejen náklady za benzin a městskou hromadnou dopravu, ale uspoříte také velké množství času. Netrávíte totiž desítky minut v kolonách, nemusíte se řídit jízdními řády ani složitě hledat místo na zaparkování, jednoduše přijedete od dveří až ke dveřím. Nemalé peníze uspoříte i na permanentce do fitka. K tomu, abyste se dostali do kondice, se totiž obejdete bez rotopedu, běžícího pásu, posilovacích věží či lekcí aerobiku, spinningu a jim podobných.

Budete spokojenější a produktivnější

Zjistíte, že jízda na kole je zábava, na kterou se budete těšit. Při pohybu se uvolňují endorfiny, tedy hormony štěstí – díky tomu budete spokojenější a v lepší náladě, energie z vás bude doslova sálat. Úspěchy budete sklízet nejen na poli soukromém, ale i tom pracovním. Hravě si poradíte se stresem i nejrůznějším zátěžovými situacemi a dokonce se zvýší také vaše produktivita.

Jakmile se jednou rozhodnete do pedálů šlápnout, nenechte se ničím odradit – a už vůbec ne ošklivým počasím. Náležitě se na něj připravte. Pořiďte si vhodné cyklo oblečení, které vás ochrání před nepříznivými podmínkami, nezapomeňte ani na pohodlné cyklistické boty, které udrží vaše nohy pěkně v suchu. Pak už jen stačí nasadit cyklistickou helmu a můžete směle vyrazit vstříc novým zážitkům!