3 tipy pro správný výběr rychlé nebankovní půjčky

Výdaje se často dostaví neskutečně rychle a tehdy, když to nejméně čekáte. V tomto momentu samozřejmě budete potřebovat získat rychle finanční prostředky. Pokud vám nepůjčí vaši nejbližší, což se stává pouze výjimečně, obrátíte se na bankovní či nebankovní společnost. Rychlé půjčky jsou dnes doménou bankovních domů, nicméně mnohem rychleji vám půjčí v nebankovním sektoru. U každého úvěru byste si měli dát pozor na několik aspektů. My uvádíme 3 tipy, díky nimž by se vám mělo podařit vybrat úvěr, který vám opravdu pomůže.

1. Každý na půjčku nedosáhne

Z tohoto faktu byste měli vycházet jako první. Doby, kdy nebankovní poskytovatelé dokázali nabídnout půjčku komukoli, jsou už dávno pryč. I po vás samozřejmě budou požadovat záruky vaší bonity. O jaké záležitosti se nejčastěji jedná? Nebankovní poskytovatelé budou nejspíše požadovat:

- potvrzení o výši příjmu, případně poslední fakturu u podnikatelů,

- zástavu movitého nebo nemovitého majetku,

- doklad o vaší plnoletosti,

- přítomnost ručitele.

Každý poskytovatel má stanovená odlišná pravidla a může požadovat klidně pouze jednu jedinou záruku.

2. Zjistěte si přesné charakteristiky půjčky

Každý poskytovatel musí jasně stanovit podmínky, za kterých úvěr nabídne. Stejně tak by měl ukázat modelový příklad, jak to bude vypadat, když jeho klient uzavře úvěrovou smlouvu. Na stránkách dané společnosti byste měli najít kalkulačku půjček, na níž si vše ještě před podpisem smlouvy ověříte. Vymodelujete si konkrétní výši půjčky a datum splatnosti. Zjistíte přesnou sumu, kterou budete splácet, a také částku, již přeplatíte poskytovateli navíc. Stejně musíte mít možnost zjistit přesnou výši sankcí v případě nesplácení.

3. Vsaďte na specialisty

Při výběru půjčky se obraťte na časem i klienty prověřenou společnost. Výbornou volbou je Ferratum Bank. Vždyť skupina Ferratum Group byla první, která začala nabízet v roce 2005 v Evropě nebankovní půjčky! Ferratum - rychlá půjčka je také označována jako Ferratum Credit. Jedná se flexibilní úvěr, kdy je na vaše konto převedeno až 50 000 korun. Oproti jiným mikropůjčkám lze s Ferratum Credit ušetřit až 33 %.