Nestartuje auto? Třeba potřebujete novou autobaterii. Poradíme, kde a jak vybrat tu správnou

Stává se to hlavně v zimních měsících, ale i vlivem dlouhého stání automobilu, kdy se baterie nedobije jízdou. Když budete chtít vyjet, najednou zjistíte, že auto nechce nastartovat, a co teď s tím? Nejčastějším scénářem je stará a již slabá autobaterie, která potřebuje vyměnit za novou. Není to však tak jednoduché a pořízení nového akumulátoru se odvíjí od typu vozidla.

Výběr té správné autobaterie

Jednotlivé autobaterie se liší v několika parametrech. Jedním z nich je kapacita. Ta udává, kolik energie baterie pojme. Čím větší automobil, tím větší bývá potřeba kapacita akumulátoru. Dalším faktorem je hodnota startovacího proudu, která je opět u různých baterií rozdílná. Těžší naftové automobily plné elektroniky většinou potřebující větší dávku startovacího proudu v porovnání s malým benzínovým autem s minimem elektroniky. Dále jsou důležité i vnější rozměry akumulátoru, protože musí sedět do nosiče v motorovém prostoru. To, jakou autobaterii potřebuje zrovna váš vůz, najdete v příručce od výrobce, případně je informace jistě dohledatelná na internetu.

Kvalita se vám vyplatí

Koupit již použitou autobaterii není příliš dobrým řešením, protože za pár dnů můžete řešit ten stejný problém. Je lepší vybrat si kvalitní značku a pořídit si zbrusu nový akumulátor, aby zvládl sloužit minimálně několik dalších let. Navštivte internetové obchody a diskuze, kde zjistíte, s jakými výrobci autobaterií jsou motoristé spokojení a jakým se raději vyhnout.

Pohodlný nákup na internetu

Kvalitní autobaterie najdete na internetových obchodech, které jsou plné nejrůznějších modelů a variant. Díky praktickému filtrování podle značky a modelu vozu si můžete vybírat rovnou z předem upravené nabídky obsahující pouze kompatibilní možnosti pro váš automobil. Podívejte se na https://www.nekvinda-obchod.cz/1-autobaterie/ a vyberte si.