Proč je výhodné topit dřevěnými peletami? Tady jsou hned 3 výhody!

Přestože teploty v letních dnech rozhodně neinspirují k tendenci řešit vytápění domu, jak se říká „kdo je připraven, nebývá překvapen“. Nejen z finančních důvodů se vyplatí myslet na zimu a udržování rodinného tepla v zimních dnech již nyní. Pokud řešíte způsob vytápění vaší domácnosti, už jste jistě zvažovali takové možnosti, jakými jsou dřevo, elektřina, uhlí, plyn nebo dřevěné brikety. Aby bylo vaše rozhodování snazší, zaměřili jsme se dnes právě na poslední zmíněnou možnost, tedy dřevěné pelety, a přinášíme vám hned tři důvody, proč je výhodné topit právě jimi!

1. Komfort

Díky topení dřevěnými peletami si můžete užívat pohodlí, které přináší moderní kotle, určené na biomasu. Tyto kotle se samy zapálí, díky šnekovému dopravníku paliva do hořáku ze zásobníku se oheň automaticky udržuje, a v případě potřeby se také sám vypne. Výhodná je i možnost regulace, která nabízí dostatečně široký rozsah regulace výkonu. Tyto kotle je možné snadno ovládat díky moderním technologiím ve vašem telefonu prostřednictvím internetu.

2. Cena

Dřevní pelety se vyrábí z odpadu z dřevovýroby. Ten je nadrcen a díky vysokému tlaku je lisován do malých válečků stejného tvaru. Vzniklé peletky jsou pak velmi výhřevné a po spálení produkují minimum popela. Srovnáváme-li s nimi dřevěné brikety, uhlí nebo kusové dřevo, může být jejich pořizovací cena vyšší, ve srovnání s vytápěním elektřinou nebo plynem však můžeme sledovat cenový rozdíl až o 1/3.

3. Bezpečnost

České pelety se vyrábí ze dřeva, které vyrostlo na území České republiky. Díky tomu je výroba pelet nezávislá na cizích zemích či mezinárodní situaci. Toto zabezpečení výroby nemůže například zajistit vytápění plynem nebo elektřinou. Díky topení biomasou také můžete přispět k lepší situaci energetické bezpečnosti České republiky.

Která z možností vytápění se nejvíce zamlouvá vám?