Nakupujeme přes internet

V současné době jsou populární nákupy oblečení a obuvi přes internet. Víte ale, jak nakupovat, abyste zboží hned poté, co jej obdržíte, nemuseli vracet?

Zaměřme se na nákup obuvi. V první řadě samozřejmě musíte znát svou velikost. Ovšem nemyslete si, že postačí vycházet z bot, které běžně nosíte. Velikosti obuvi jednotlivých značek se mohou značně lišit. Většina e-shopů ale na svých stránkách disponuje svou vlastní velikostní tabulkou, a tu je na místě brát jako stěžejní.

Změřte si chodidlo

Vezměte klasický metr nebo pravítko a ve stoje – ideálně opřeni o zeď s patami přiraženými ke zdi - si změřte své chodidlo. To provedete jednoduše – fixou si označte místo, na kterém se nachází váš palec, a změřte vzdálenost označené části ode zdi. Výsledkem bude délka stélky, jež by měla být totožná s délkou bot.

Bota musí padnout

Jakmile boty obdržíte, dobře si je, a to ideálně v odpoledních hodinách, vyzkoušejte. V tuto dobu chodidla totiž bývají o něco nateklejší než ráno. Oblékněte si ponožky, či v případě lodiček punčochy, a obě boty si nazujte.

Zaměřte se na palec

Nejprve se zaměřte na pozici palce. Mezi ním a špičkou boty by měla být zhruba půlcentimetrová mezera, která obzvláště u lodiček předchází deformacím prstů, jenž mohou mít neblahé následky.

Soustřeďte se i na paty

Poté svou pozornost obraťte na paty, které by se měly nacházet na samém konci bot. Správné boty na nohách dobře sedí a nespadávají z nich. Pak se v botách projděte. Jsou pohodlné? Nikde vás netlačí? Pokud ano, není důvod je nezačít nosit.

Máte dva týdny na vrácení

Dobrou zprávou je, že pokud se netrefíte a boty vám z různého důvodu nebudou sedět, máte dvoutýdenní lhůtu na jejich vrácení bez udání důvodu. Vrátit je samozřejmě musíte nepoškozené, neochozené a v původním obalu. Zavedené e-shopy vám rády ochotně vyhoví.

Akce a výprodeje

Nákup na internetu má spoustu výhod. Nakupujete totiž pouze za zboží, nepřispíváte na plat prodavačkám ani na pronájem kamenných obchodů, byť i ty se snaží přilákat zákazníkovu pozornost. K tomu jim dopomáhají různé akce a výprodeje.

Slevové kupóny

A výhodným nákupům na internetu zase vládnou slevové kupóny, jenž jsou k mání například na úžasných stránkách onlinekupony.cz. Tam jich naleznete spoustu a zdaleka se netýkají jen nezavedených značek. Snadno tak máte možnost získat slevový kupón Baťa nebo slevový kupón do Spartoo! Hitem je také sleva do eObuv.cz. Už tak cenově dostupné boty z internetu tak můžete mít ještě dostupnější. Není to skvělé?