Buďte v létě fit!

Léto je časem, kdy si užíváme tepla, slunce a dovolených. Volné chvíle trávíme nejraději v plavkách někde u vody. Pokud se trápíte, že vaše postava není zrovna ideální, pak máte nejvyšší čas s tím něco udělat. Přinášíme pár rad, díky nimž se snadno a rychle dostanete do formy a budete se cítit fit.

Pohyb

Najděte si ve svém nabitém dni alespoň krátkou chvíli pro pravidelný pohyb. Vůbec nezáleží na tom, jestli se vydáte na svižnou procházku, vyrazíte na kolo nebo budete zvedat činky. Hlavní je, aby vás aktivita bavila a stala se nedílnou součástí vašeho každodenního života. Vyhraďte si na ni alespoň třicet minut denně a uvidíte, že výsledky na sebe nenechají dlouho čekat.

Jídelníček

S pohybem jde ruku v ruce také jídelníček. Pokud nebude mít vaše tělo dost kvalitních živin, nebude moci správně fungovat. Základem je proto pestrá a vyvážená strava a dostatečný pitný režim. Hlídejte si hlavně příjem bílkovin, jejich nedostatek totiž způsobuje oslabení imunitního systému. Najdete je hlavně v mase, rybách, sóje, luštěninách, semínkách, oříšcích a mléčných výrobcích, jako jsou sýry či jogurty. Přepadne-li vás mlsná, pak ji uspokojte pár kousky sušeného ovoce, které vám dodají nejen energii, ale také vitamíny. Namísto toho kupovaného, které je plné cukru a konzervantů, si pomocí sušičky ovoce vytvořte doma vlastní.

Spánek

Kvalitní a pravidelný spánek je nezbytný pro plnohodnotný život. Právě on udržuje naše tělo i mysl v dobré kondici, dopřejte si proto osm hodin nočního odpočinku. Vysoké letní teploty si ale dovedou s naším spánkem hodně pohrát. Utvořit si z ložnice vaši pohodovou oázu můžete tím, že přikrývky i pyžamo zvolíte z prodyšných a nejlépe přírodních materiálů, větrat budete jen v noci nebo brzy ráno a okna zahradíte žaluziemi. Ideální mikroklima pak vykouzlíte pomocí zvlhčovače vzduchu, který se postará o zdravý a příjemný vzduch v místnosti. A pohodový spánek máte zaručen!