Vstupní čistící rohože před vstupem do vaší firmy jsou důležitější, než si myslíte

Před obchodními domy, nákupními centry, nemocnicemi, úřady, firmami a dalšími objekty se nachází vstupní čistící rohože, které však v současné době každý bere jako samozřejmost. Přitom někdo se musel o jejich instalaci postarat, neobjevily se před vstupem do budovy jen tak, samy. V následujících řádcích vám prozradíme, proč jsou vstupní čistící rohože tak důležité a kdo se na jejich realizaci, údržbu a servis specializuje.

Přes vstupní zónu se do interiéru vnáší až 90 % veškerých nečistot, a to právě skrze neočištěnou obuv. V podrážkách se drží nečistoty různého původu – od písku přes kamínky až po prachové částice. Přitom stačí očistit boty o rohožku nacházející se právě před hlavními dveřmi. Ovšem dávno se nepoužívají klasické rohožky, které koupíte někde v supermarketu. Většinou se jedná o propracovaný systém čistících zón.

Vhodně zvolené rohožky šetří firmám práci i peníze

Vstupní čistící rohože oceníte především v zimním období, kdy se na boty přichytí směs špíny, vody, sněhu, bláta a soli. I když podceňovat se nevyplácí rohože ani ve zbylých obdobích roku. Jestliže tedy přemýšlíte, jak zkvalitnit prostředí ve vaší společnosti, promyšlený systém čistících rohoží je jedním ze základních kroků.

Pravděpodobně si říkáte, že ani nemáte v interiéru nějaký prach či nečistoty. Pokud se však podíváte na filtr klimatizace, jenž zachycuje neskutečné množství prachu a dalších nečistot, okamžitě změníte názor. Přitom je vše tak jednoduché. Stačí používat rohožky, a potom se uvnitř budovy nebude vířit tolik prachových částic.

Společnosti specializující se na realizaci sofistikovaného systému čistících zón kladou na použité prvky přísný důraz. Uvádí se, že rohožky používané v čistících zónách většinou vydrží i 30 až 50 let, pokud jsou pravidelně udržovány.

Čistící zóny zachytí až 90 % nečistot

Systém by se měl skládat ze tří fází. První čistící zóna zachytí hrubé nečistoty, jako jsou štěrk, bahno, písek, voda a sníh. Většinou se jedná o gumovou rohož umístěnou před vchodem. Druhá čistící zóna zbavuje podrážky jemnějších nečistot. V takovém případě se jedná zpravidla o rohože z polypropylenových vláken (nenasáknou), jež se vkládají do zádveří. Poslední čistící zóna s textilní rohoží se zase stará o odstranění posledních prachových částeček.

Kdo se stará o čistící zóny?

O dodávku vstupních rohoží se postará společnost Lindström. Pravděpodobně se ptáte, proč zrovna oslovit daného odborníka. Důvod je jasný. Čistící rohože neprodává, pouze je pronajímá, a to znamená, že se stará o jejich pravidelné čištění a výměnu. Odpadají vám tak veškeré starosti a povinnosti spojené s čistícími rohožemi.

Společnost Lindström patří mezi přední textilní servisní firmy na evropském trhu. Pyšní se více než 165letou tradicí v textilním průmyslu. Zakládá si na čistotě, designu, ochraně a kvalitě. Snaží se vždy navrhnout řešení, které je ekologické a efektivní.

Jak probíhá servis čistících rohoží?

Pronájem rohoží představuje snadné a cenově dostupné řešení. Vykouzlí v administrativní či jiné budově, do které denně vstoupí desítky anebo stovky lidí, příjemné klima a prostředí bez zbytečných nečistot. Používá ergonomické rohože a navrhuje optimální systém přímo na míru každé firmě.

Pronájem probíhá naprosto jednoduše a chytře. Lindström nejprve posoudí potřeby zákazníka, potom navrhne optimální řešení a čistící rohože nainstaluje. Posléze se stará o kompletní servis, tedy o údržbu. V případě potřeby rohože vymění za nové, aniž byste na to museli upozorňovat. Vy pouze měsíčně zaplatíte určitou částku za pronájem a užijete si čistého prostředí ve vaší firmě.

Jestliže tedy chcete využít unikátní služby, stačí navštívit webovou stránku firmy Lindström a tam všechno objednat.