Jak vybrat úvěr pro podnikatele: Máme pro vás 3 tipy

Podnikatelské začátky jsou velmi složité, a to především kvůli nedostatku prvotního kapitálu. Jen málokdo má naspořeno tolik, aby mohl začít ihned realizovat své podnikatelské záměry. I z toho důvodu se vyplatí najít efektivní půjčku, jež vám dokáže pomoct. To se ovšem lehko řekne, ale mnohem hůře realizuje. Jak tedy na výběr správného úvěru? Máme pro vás celkem 3 tipy, jež vám dokážou pomoct. Nezapomeneme také doporučit konkrétní finanční produkt určený pro firmy a podnikatele.

Zjistěte si, zdali vám skutečně půjčí…

V každém případě se nejprve soustřeďte na to, jestli vůbec vyhovujete podmínkám, jež si konkrétní společnost klade. U bankovních domů častokrát musíte prokázat bonitu množstvím peněz ušetřených pro podnikatelský start, případně ukazovat aktuální cash flow. Nesmíte být samozřejmě zatíženi již nějakými jinými úvěry, jež aktuálně splácíte. Nebankovní společnosti jsou často benevolentnější a jako záruka jim stačí váš majetek, a to jak movitý, tak většinou nemovitý. Některé finanční instituce půjčí i na základě přítomnosti ručitele.

Výše půjčky a doba splatnosti

Určitě si také u poskytovatelů ověřte, kolik peněz jsou ochotni půjčit! Mnohé nebankovní společnosti operují pouze s finanční výší několika tisíc či desítek tisíc korun, což vám nejspíše pro rozjezd vašeho byznysu stačit nebude. Ověřte si i dobu splatnosti. Myslete na to, že zpočátku nemusí být obraty nejvyšší, a tak budete třeba potřebovat odložit splátky.

Jak rychle bude půjčka poskytnuta?

Chcete-li začít opravdu rychle, případně zakoupit ready made společnost, musíte peníze získat co možná nejrychleji. Jenom tak dokážete předběhnout konkurenci.

Vsaďte na úvěrové specialisty

Určitě je vhodné zvolit si zprostředkovatele, který má s poskytováním úvěrů bohaté zkušenosti. Naším tipem je Ferratum Business, divize známé skupiny Ferratum Group. Samotná Ferratum-rychlá půjčka se vyznačuje výší až 1,3 mil. korun, přičemž žádost vyřídíte za 5 minut online.