Nepodceňujte drobné nářadí a nástroje – i to musí být profi

Přestože více dbáme na profi výběr nástrojů, když vybíráme třeba strojní nože, stejnou pozornost bychom měli věnovat i výběru drobných ručních řezacích nástrojů, jako jsou různé ruční odlamovací nože, nůžky či děrovací kleště. Právě toto drobné ruční nářadí, pokud je nekvalitní, může mít za následek problémy s přesílením ruky, či dokonce závažnější potíže s karpálním tunelem, a být tak příčinou dlouhodobé práceneschopnosti zaměstnanců. A to i následkem případného úrazu.

Odlamovací nože musí být bezpečné

Kvalitní odlamovací nože jsou ostré, opatřeny bezpečnostními prvky, ergonomicky sedí do ruky a mají i trvanlivější a odolnější řezací části. Bezpečnost zajišťují protiskluzová pryž i kvalitní zámek čepele či aretační šroub pro její zajištění. V nabídce výrobců jsou i speciální odlamovací nože, například odlamovací nůž OLFA 18 mm s vymezovací opěrou. Je vybaven vestavěným odstraňovačem kartonových sponek, a hodí se tak především na otevírání kartonových obalů. Rovněž však perfektně poslouží při řezání vhodných typů střešních krytin, například z polykarbonátu, ale i na řezání plastových krytin. Hodí se i pro řezání podlah z PVC, marmolea, korku i některých vinylových podlah.

Nekvalitní nůžky umí poškodit ruce

Nůžky jsou velice specifické nářadí. Jsou diferencované podle materiálu, který se jimi chystáme stříhat. Jiné nůžky potřebujeme v průmyslu, jiné na stříhání technických textilií, ani ty nejsou stejné jako krejčovské nůžky. Speciálními nůžkami pak jsou třeba kadeřnické nůžky, nůžky na plech, na kabely, manikurní nůžky, nebo bezpečnostní a dětské nůžky. Je však jedno, pro jaký účel nůžky vybíráte. Vždy by mělo jít především o kvalitní značku nůžek. Společnost Techni Trade nabízí zmíněné i další typy nůžek od prestižního výrobce KRETZER Solingen. V nabídce najdete nůžky Solingen pro běžné denní činnosti i speciální nůžky pro různá průmyslová odvětví.

Děrovací kleště pro domácnost i výrobu

Děrovací nebo revolverové děrovací kleště dokážou vytvářet potřebné velikosti otvorů do materiálů typu papír, kůže, karton, pryž, i do plastových desek. Otvory se mohou lišit svým tvarem, a nejde tedy jen o klasický kruh, ale i o půlkruh, čtverec nebo trojúhelník. Kvalitní děrovací kleště je nutné vybírat podle snadnosti manipulace i kvality rukojeti. To zejména tehdy, pokud s nimi nebudeme provádět jednorázovou či krátkodobou činnost, ale práci dlouhodobou. Techni Trade nabízí kleště jednotvarové i kombinované. V nabídce nechybí děrovací kleště s protiskluzovou úpravou, stejně tak jako kleště s kvalitními pružinami, které zlepšují tlak na materiál a současně odlehčují ruce.