4 tipy pro výběr skvělé last minute dovolené

Každý, kdo si nechce odpustit dovolenou, ale zároveň by rád nějaký peníz uspořil a nezáleží mu na tom, do které destinace se za odpočinkem vydá. Pokud se vám podaří vychytat výhodné slevové akce, pak můžete ušetřit až desítky procent oproti původní ceně zájezdu. Jak tedy vybírat, abyste strávili pohodovou dovolenou bez komplikací?

Pátrejte na internetu

Na internetu, kde se nabídka stále aktualizuje. Snadno vybírat navíc můžete podle vašich preferencí. Stačí si jen zvolit zemi, termín, cenu či počet osob a za pár sekund už můžete procházet výsledky. Zajímají vás zájezdy do Dubaje? Žádný problém. Nebo vás spíš lákají vyloženě poznávací zájezdy? Stačí pár kliknutí a je hotovo. Ušetříte si tak čas, který byste jinak strávili prolistováváním papírových katalogů či obcházením cestovních kanceláří. Navíc můžete nabídky lépe porovnávat mezi sebou.

Důvěřujte, ale prověřujte

Fotky v katalogu mohou někdy klamat. Dívejte se proto i na fotky od „obyčejných“ lidí, přečtěte si recenze, v nichž se dozvíte, jaké služby hotel opravdu nabízí a v jaké kvalitě. Obvykle se sice nedá věřit každému slovu, protože lidé přece jen snáz píšou kritiku než pochvalu, ale pokud převažuje negativní hodnocení, pak to asi nebude to pravé ořechové.

Všímejte si detailů

Kromě ceny se zaměřte také na jiné parametry – například na kvalitu a okolí hotelu, vzdálenost od pláže, způsob stravování či na možnosti aktivního vyžití. Pečlivě si zkontrolujte, co všechno cena zahrnuje. Pokud je opravdu hodně nízká, nemusí v ní být zahrnuty některé položky, které považujete za samozřejmé. Připlácet si můžete třeba za klimatizaci, nápoje či přístup do hotelového bazénu, chybět v ní mohou i povinné letištní poplatky.

Připravte se

Před dovolenou nezapomeňte zkontrolovat platnost vašich cestovních dokladů, tedy pasu nebo občanského průkazu. Protože doba od objednání last minute zájezdu do odjezdu bývá poměrně krátká, nebude příliš času na vyřízení nových. Potřeba je sjednat také cestovní pojištění. V neposlední řadě si neodpusťte dobře „proklepnout“ cestovní kancelář, se kterou se na dovolenou vydáváte. Pročtěte si zkušenosti a recenze od klientů, zjistěte, zda je pojištěná proti úpadku, abyste v případě krachu nepřišli o svoje peníze, nebo jste se v cizí zemi neocitli bez pomoci. Na takovou dovolenou byste sice vzpomínali dlouho, ale rozhodně ne rádi!