Brno je malebná moravská metropole s mnoha pamětihodnostmi

Brno se rozprostírá v Jihomoravském kraji a jeho historie sahá až do období konce neolitu, tedy až do začátku jedenáctého století. Bohatá historie po sobě zanechala spoustu pamětihodností, které rozhodně stojí za návštěvu. Zároveň je bývalé hlavní město Moravy kulturním, obchodním a vzdělávacím centrem s atraktivními pracovními příležitostmi.

Jestliže jste v Brně snad ani nikdy nebyli, je to velká škoda, protože město má skutečně co nabídnout. První se zastavíme u architektonicky významných budov, mezi něž spadají Vila Tugendhat, Vila Stiassni, Stará radnice a Jurkovičova vila.

Památky a zajímavá místa v Brně

Pro milovníky historie jsou připraveny různé památky. Za zmínku stojí například Sono Centrum, Malinovského náměstí a Palace Hlinky. Jakmile přijdete na Malinovského náměstí, otevře se vám okamžitě pohled na Mahenovo divadlo. Pomyslným srdcem velkoměsta je náměstí Svobody s proslulou kašnou s verši Jana Skácela. Pro nábožensky založené jedince je připraven kostel Jana Amose Komenského pyšnící se specifickou červenou barvou. V Brně se jednoznačně nudit nebudete ani v noci, protože v barech a podnicích to tu opravdu žije.

Jak je to s bydlením v Brně?

V Brně najdete spoustu studentů ze všech koutů republiky, neboť se zde nachází několik vysokých škol a vzdělávacích institucí. Studenti většinou bydlí na kolejích, ovšem někteří mají zájem o pronájem garsonky v Brně, když chtějí soukromí. Do moravské metropole se stěhují lidé také za prací, neboť tamní firmy nabízí vskutku lákavá volná pracovní místa. V takovém případě se člověk rozhoduje, zda jít do pronájmu, nebo si byt koupit. Reality v Brně jsou opravdu rozmanité, co se cen týká. V centru města zaplatíte za třípokojový byt klidně i osm a více milionů. Okraje města jsou už cenově přívětivější.