Vánoce šťastné a zářivé

Možná vám přijde zbytečné řešit Vánoce dopředu. Ale je to nejlepší varianta, jak si pak celý ten předvánoční čas užít bez stresu a shánění dárků. Krásné svátky dělá především rodinná pohoda, ale aby bylo všechno ještě blyštivější a zářivější, pořiďte si barevné vánoční osvětlení. Kouzlo světýlek je trendem, který je u nás již řadu let. Proč byste i vy nemohli zapojit fantazii a vyzdobit si svůj dům. Zvlášť pokud máte děti. Ty to ocení nejvíc. Proč se zabývat úklidem a mytím oken? Tohle jsou mnohem lepší přípravy.

Není řetěz jako řetěz…

Když se o Vánocích procházíte po ulicích, asi vás nepřekvapí okna plná blikajících světýlek. Koupíte je v podstatě v každém stánku či obchodě. Ale je to už tak trochu nuda. Chybí tomu trocha invence. Přitom existuje nápadité vánoční osvětlení, které splňuje všechny požadavky. Místo řetězu s jednoduchými barevnými žárovičkami pořiďte vánoční řetěz s hvězdami či ve formě světelného deště. Protože jsou k dostání v ledově bílé barvě, doplní jemnou zimní atmosféru, a navíc nepůsobí rušivě pro naše oči. Jestliže budete dávat vánoční osvětlení do oken, kde se hodně zdržujete (obývací a dětský pokoj), uvažujte také nad výběrem světelného efektu. Neměl by překážet při sledování televize a způsobovat bolest očí a hlavy.

Extra dekorace k doplnění atmosféry

Kromě klasického vánočního osvětlení, což představují nejrůznější blikající nebo světelné řetězy, existuje řada dalších dekorativních doplňků k dotvoření té pravé vánoční atmosféry. Můžete si vybrat třeba větší svítící hvězdy do okna. Pokud máte zahradu či malou zahrádku, zkuste zamířit ještě výš – různé světelné instalace, co se dají umístit do prostoru a doplnit je laserovými projektory. Ty zase dokážou jednoduše ozdobit fasádu vašeho domu. Je to tak trochu americký styl Vánoc, takže pokud tomu fandíte, jděte do toho.

Vánoční róba pro fasádu

Kromě reflektorů existuje řada venkovního vánočního osvětlení, jako třeba duhové hadice a kabeláž, jež se dají přidělat po obvodu oken či střechy. Velmi hezky působí také rampouchy nebo světelné deště. Vánoční výzdoba by měla mít šmrnc, tak se nebojte ukázat!