Jaké jsou nejčastější závady iPhonu SE?

Apple před dvěma lety na jaře představil iPhone SE s displejem o úhlopříčce 4 palce. Cupertinská společnost chtěla modelem oslovit zejména zákazníky, kteří prahnou po menším a cenově dostupnějším smartphonu. Přestože jablečné telefony spadají mezi zařízení vyšší třídy, hardwarovým a softwarovým závadám se nevyhnou. V mnoha případech jsou však škody způsobené ze strany uživatele, a proto se v následujících řádcích podíváme na čtyři nejčastější iPhonu SE.

Rozbitý displej

Pavouk na displeji iPhonu je naprostou klasikou. Dokonce i servis iPhone potvrzuje, že osm z deseti zákazníků přichází právě s rozbitým displejem. Skla jsou na iPhonech vysoce kvalitní, tudíž závady nebývají z výroby, ale způsobuje je neopatrnost uživatelů.

Konektor pro nabíjení

Ve spodní části přístroje se nachází konektor pro nabíjení, jack na sluchátka a mikrofon. Uživatelé bývají mnohdy neopatrní a nabíjecí kabel špatně připojují, čímž se konektory uvnitř poškodí, a tak je nezbytné poškozený konektor vyměnit.

Tlačítko „Domů“

Charakteristickým rysem iPhonů je tlačítko pod displejem. Jedná se o takzvaný Home Button, tedy tlačítko Domů. Stane se, že se tlačítko „vymačká“, a potom nedokáže přijímat impulsy.

Tlačítko pro zapnutí telefonu

Často se stává, že se poškodí tlačítko pro zapnutí přístroje, což někdy souvisí i s problémem se základní deskou.

Jestliže vás iPhone SE zlobí, je nejvyšší čas navštívit iPhone servis, kde pracovníci zjistí, co přesně vašemu zařízení je, a podle toho navrhnou opravdu. Výhodou je, že oprava iPhone se mnohdy dělá na počkání, a tak bez smartphonu nebudete několik dnů či týdnů, nemusíte se bát. Jedním z pražských servisů, který se specializuje na produkty od Applu, je iDirection. Obrátit se můžete na servis, i pokud máte mobil od Samsungu či Xiaomi.