Je to na vás – zaměstnavatele si dnes vybíráte vy

Ani ne tříprocentní nezaměstnanost podle ekonomů znamená plné nasycení pracovního trhu. Pokud někdo nepracuje, tak už většinou jenom proto, že z jakýchkoliv příčin nechce. Máme proto šanci si zaměstnavatele vybírat a též si říkat nejen o lepší finanční podmínky, ale i o další benefity.

Jak najít nejlepšího zaměstnavatele?

Kvalitní pracovní portály dnes musí nabídnou více než jen seznam volných pracovních míst. Proto je důležitým benefitem kariérního portálu VímVíc.cz právě hodnocení firem. Firmy hodnotí bývalí i aktuální zaměstnanci. Snadno získáte informace o tom, jestli se vám změna zaměstnavatele vyplatí či nikoliv.

Mezi nejlepší zaměstnavatele patří například Grand Optical - FOTEX ČR nebo německý Lidl. 

Nabídky práce zaměstnavatelů jsou dnes doslova nabity benefity, které vám zaměstnavatel nabízí. Vyzařují tak pozitivní energii, že máte chuť dát ihned ve své práci výpověď a nastoupit na nové místo. Ano, zaměstnavatelé se musí snažit, protože kvalitních zaměstnanců je nedostatek. A taky na nábor nabírají firmy a odborníky, které si umí získat naši pozornost. Fakta po nástupu však mohou být zcela jiná. Sledovat proto hodnocení firem ze strany jejich zaměstnanců je dnes velice důležité.

Pracujete nebo chcete pracovat v bankovní sféře?

Nabídek práce ve finanční a bankovní sféře je dost. Kterou si vybrat? Právě zde dokáže hodnocení zaměstnavatelů na VímVíc.cz pomoci. Například otázku, zda nastoupit do Raiffeisenbank, už nemusíte řešit pouze s ohledem na platové ohodnocení, zaměstnanecké benefity či pracovní náplň. Vaše rozhodnutí může ovlivnit i hodnocení firmy jako zaměstnavatele.

Ve finančnictví už pracujete, lákají vás však „přesedlat“ do jiné oblasti? Třeba z péče o firemní zákazníky v menší bance do stavební spořitelny? Podívejte se, jak je zaměstnanci a spolupracovníky hodnocena například Modrá pyramida stavební spořitelna.

Na VímVíc.cz najdete recenze zaměstnavatelů ze všech oblastí

Hledejte ty nejlepší! Těm, co jako zaměstnavatelé „pokulhávají“, to pomůže se do budoucna zlepšit. Ať vás již láká pracovat v Ikea, KPMG, AXA, Mafra nebo třeba v Grand Optical, hodnocení napoví, jestli je to nápad dobrý či nikoliv. A pokud už jste se rozhodli i přes ne nejlepší hodnocení do firmy nastoupit, alespoň víte, do čeho jdete, a problémy vás nezaskočí nepřipravené.

Co tedy dnes zaměstnanci na zaměstnavatelích nejvíce oceňují? Z téměř 12 000 nezávislých hodnocení lze už hodně vyčíst. Samozřejmostí je kladné hodnocení výše odměn. Ale nejen to. Zaměstnanci oceňují i jiné než platové benefity – například možnost vzdělávání či příspěvky na sportovní aktivity. Důležitý je i dobrý kolektiv. Hodně jsou naopak kritizovány zdlouhavé procesy u velkých, často nadnárodních firem.

O portálu VímVíc.cz

Kariérní portál VímVíc.cz není jen přehlídkou aktuálních pracovních nabídek. Nabízí jednak už zmíněné hodnocení firem, ale i řadu užitečných článků z oblasti HR, jak pro odborníky z této oblasti, tak pro zaměstnavatele, zaměstnance i uchazeče o práci.