Díra v rozpočtu? Řešením může být online půjčka, ale musíte vybrat správně

     Občas se stane, že se dostanete do situace, kdy rozpočet úplně nevychází, ale nutně potřebujete peníze na důležitý výdaj. Právě v takovém případě je vhodné zapřemýšlet o půjčce. Ta může mít mnoho podob. Rozdíly jsou nejenom v úrokových sazbách, ale i v podmínkách u konkrétních poskytovatelů. A jak vybrat tu správnou půjčku? To vám poradíme v tomto článku a přidáme i tip, jak si poradit s efektivním sjednáním úvěru.

Výběr vhodného finančního produktu

Aby bylo čerpání úvěru skutečně efektivní a v něčem vám pomohlo, musíte si vybrat ten správný. K tomu je dobré vyznat se v několika základních pojmech a vědět, na co si dávat pozor.

Jedním z klíčových parametrů je tradičně úroková sazba. Většinou se snažíme vybrat půjčku s co možná nejnižším úrokem. Jenže kromě samotného úroku se k výsledné částce mohou přidat nejrůznější poplatky. Častým trikem poskytovatelů nebankovních úvěrů bývá nabídnutí nízké úrokové sazby, kdy si vezmou více peněz na vyšších poplatcích například za sjednání, poskytnutí a vedení úvěru. V praxi to může znamenat, že přeplatíte více v porovnání s půjčkou s na první pohled vyšším úrokem.

Kromě co možná nejnižší ceny by měly být dalšími důležitými kritérii například maximální doba splatnosti a nejrůznější výhody usnadňující celou situaci. Některé online půjčky nabízejí například předčasné splacení úvěru zdarma či výhodnější podmínky a možnost půjčit si větší finanční obnos při opakovaném využití služby.

Protože finančních produktů je opravdu hodně, může být složité se v nich vyznat a vybrat si ten správný. Porovnávání jednotlivých nabídek mohou usnadnit nejrůznější srovnávače a porovnávače dostupných nabídek od nebankovních, ale třeba i bankovních poskytovatelů. Online půjčky bývají tradičně velmi dobře dohledatelné.

Několikrát prověřujte a až potom si půjčujte

Bohužel se občas stává, že ne každý poskytovatel je poctivý. Některé nabídky úvěrů jsou vyloženě nevýhodné a ve skrytých podmínkách se dozvíte věci, o kterých se podivíte, jak jsou vůbec možné. Důležitá rada tedy spočívá v důkladném prověření poskytovatele půjček. Zjistěte si předem co nejvíce informací a snažte se dohledat i zkušenosti předchozích klientů. Nejlepším doporučením tradičně bývá rada od známých. Nebojte se tedy optat, zda má někdo zkušenost s dobrou rychlou půjčkou, protože se rozhodně není za co stydět.

Rychlé sjednání přes internet

Příkladem pohodlné a rychle vyřešené půjčky je například CoolCredit. Jednoduše vyplníte formulář na internetu, pošlete svou žádost na schválení a následně čekáte na výsledek. K využití úvěru vám stačí občanský průkaz, mobilní telefon a připojení k internetu. Jde o metodu mnohokrát jednodušší a rychlejší v porovnání s návštěvou kamenné pobočky banky.