Zařizujete si interiér? A už máte svého designera?

Interiérový design je krásným oborem, ať již se jedná o profesi, či pouhý koníček. Navýsost tvůrčí práce, na jejímž konci se nachází krásný interiér s osobitým návrhářovým rukopisem. Toužíte po takovém? Obraťte se na profesionály a i váš interiér brzy bude jako vystřižený z časopisu o bydlení.

Zhlédli jste se v interiérovém designu? Rádi zvelebujete stávající bydlení? A kde hledáte nezbytnou inspiraci? Sázíte jen na vlastní vkus, nebo se necháváte inspirovat realizacemi věhlasných architektů a designérů? Zřejmě obojí. A pokud si na zařízení svého domu, či bytu netroufnete, přenechte to odborníkům.

Designer versus architekt

Nezaměňujte pojem interiérový designer a architekt. Architektura je jiným oborem. Zatímco designer pracuje s interiérem, architekt je duší samotné stavby. Ten musí stát po vašem boku od začátku. Navrhne vám dům od A do Z a dohlíží i na její výstavbu či rekonstrukci. Až poté, co stavba stojí a obě strany s ní jsou spokojeny, předá žezlo designerovi.

Interiér z pera designera

To, že určitý interiér pochází z pera designéra, poznáte na první pohled. Všechno v něm totiž ladí, a to jak barevně, tak materiálově. A každá vázička v něm má své místo. Interiér od designéra je estetický i funkční zároveň a maximálně vyhovuje všem členům domácnosti.

Designer nabízí, ale nevnucuje

Dobrý interiérový designer se vyzná v barvách, materiálech, moderních technologiích a je seznámen s aktuálními trendy. Ale neřídí se jimi za každou cenu. O co mu jde především, to jsou přání a vkus jeho klientů. Své nápady nabízí, ale nevnucuje. A vždy je připraven k diskusi.

Skrývá nedostatky a vyzdvihuje přednosti

K tomu dokáže skrýt nedostatky a vyzvednout přednosti téměř každého prostoru, s nimž pracuje. Taková kuchyně z pera profesionálního designera tak je nejenom funkční, ale i designově na úrovni. A je jakousi zárukou, že bude sloužit nám, ne my jí.

Abyste se cítili jako doma

Sečteno podtrženo, jak architekt, tak interiérový designer tu jsou pro vás a pro potřeby vaší rodiny. Pomohou, navrhnou, ukážou cestu. Skutečný život ale svému novému domu či bytu musíte vdechnout vy sami, tzv. ho zdomácnět a zútulnit. Až pak se v něm totiž budete cítit jako doma.