Proč se doma nudit? Radši vyrazte do přírody

Nechce se vám sedět doma, přemýšlíte, kudy z nudy a rádi byste někam vyjeli? Došla vám fantazie, neboť máte pocit, že jste už všude byli? S tipy na výlety vám v současné době pomohou jak specializované internetové stránky, tak nejrůznější mobilní aplikace se stovkami nápadů.

Zatočte s nudou

Jedním z nejznámějších portálů věnujících se výletování je Ven každý den. Zde si každý vybere podle svého gusta. Dáváte přednost výletům na rozhledny, hrady a zámky, nebo spíše upřednostňujete zoologické a botanické zahrady? Libujete si v adrenalinových zážitcích, či máte raději poklidnou turistickou stezku lesem? Ve prospěch cestovatelského serveru Ven každý den hovoří fakt, že si vyhledáte aktivitu pomocí jednoduchého formuláře přímo na míru.

Také jste propadli hledání kešek?

Každý z nás určitě jako dítě hrál šipkovanou, na jejímž konci hledal poklad. Na tomto principu je postavený geocaching neboli hledání kešek. Můžete si být jistí, že tato celosvětová hra s ukrytými schránkami děti jednoznačně nadchne. Pak už je nebudete muset přemlouvat, aby s vámi šly ven. Napětí při hledání pečlivě schovaných krabiček je doslova návykové.

Když už je vám geocaching velmi dobře známý

Ostřílené hledače kešek potěší novinka, kterou je travel bug. Jedná se o předmět, který se postupně přesouvá po keškách. Může mít podobu přívěšku, mince, magnetky či malého plyšáka. Travel bugu je přirazeno trackovací číslo, jež si sledujete na internetu nebo pomocí mobilní aplikace.

Turistické portály v rozkvětu

Cestovatelské weby se předhánějí s rozmanitou nabídkou výletů. Existuje například portál mapující stav přírodních vod, aplikace orientující se na rodinné výlety a cestování s kočárkem nebo web, kde vkládají příspěvky sami turisté. Také si můžete navolit kilometráž a čas, a podle těchto kritérií vám budou vyfiltrovány nejvhodnější aktivity.