Jednoduché kroky pro moderní a trendy bydlení

Přemýšlíte, jak byste mohli vylepšit vaše bydlení a plánujete rekonstrukci svého bytu nebo domu? Zaměřte se na zútulnění bydlení, pořiďte si nové podlahy a investujte do svého bydlení tak, abyste z obyčejného bytu nebo domu vytvořili domov.

1) Zútulněte byt

Pro moderní a trendy bydlení a vytvoření domova byste měli svůj byt nebo dům hlavně zútulnit. To můžete udělat pomocí přehozů, polštářů, koberců a také osobních předmětů nebo fotografií. Nebojte se do místnosti s dřevěnou podlahou přidat alespoň menší koberec s vyšším chlupem jen na část pokoje a uvidíte, jak se zjemní celkový vzhled místnosti.

2) Udržujte ho uklizený

Udržujte své bydlení uklizené. Nemusíte zametat ani vysávat každý den, stanovte si jeden den v týdnu, kdy budete dělat něco jako generální úklid a ostatní dny ukliďte jen to, co používáte nebo to, co je potřeba. Vinylovou podlahu můžete mít i mokrým mopem, laminátovou a dřevěnou podlahu raději častěji vysávejte a zametejte.

3) Nebojte se dekorací

Nemusíte mít plný byt nebo dům sošek, suchých květin a dekorací, na které se jen práší. Vybírejte takové dekorace, které mohou být i praktické. Například zajímavé vonné lampy, do kterých můžete dávat svíčky nebo třeba dekorační světla, které můžete mít rozsvícené za postelí pro romantickou atmosféru.

4) Vyberte správně podlahu

Abyste vytvořili dojem útulného a příjemného bydlení, vyberte správně podlahu. Do obýváku nebo do ložnice můžete pořídit dřevěnou podlahu, která je měkká na došlap a příjemná pro chodidla i na dotek. Na chodbu dejte vinylovou podlahu a do dětského pokoje ekologickou podlahu Purline, která se také jednoduše a rychle čistí.

5) Investujte do úspory energie

Pro vytvoření příjemné atmosféry si vyberte příjemné osvětlení. V ideálním případě zvolte úsporné žárovky, s měkkým a teplým světlem. Vytvoříte tak dojem útulna, oproti chladnému a studenému bílému světlu, jaké můžete vidět například v nemocnicích nebo laboratořích.

6) Méně je někdy více

Váš byt ani dům nemusí být přeplácaný. Myslete na to, že méně je někdy více. Podlahové krytiny by se měly barvou hodit k nábytku. Dokážete tak vykouzlit zajímavé prostory, například opticky zvětšit nebo zmenšit místnost.

7) Nezapomínejte na květiny

Oživte se bydlení květinami, na okno v kuchyni umístěte truhlík s bylinkami, do pokoje pak dejte například aloe vera nebo rýmovník. Nebojte se pěstovat květiny, které jsou okrasné, ale zároveň mají praktickou stránku, kterou hlavně v zimě oceníte. Pro lepší vzduch v místnosti také pravidelně větrejte.