Jak správně vybrat garážová vrata

Výběr garážových vrat není ničím obtížným. Stačí vědět, kolik máte volného prostoru, jak se daná vrata budou hodit ke stylu vašeho bydlení a kolik chcete investovat do praktické stránky a kolik do designu vrat. Můžete se také obrátit na odborníky, kteří vám připraví nabídku na míru a pomohou s výběrem.

Styl vašeho bydlení

Při výběru garážových vrat myslete na to, aby se hodily ke stylu vašeho bydlení. Pokud bydlíte v dřevostavbě, vybírejte garážová vrata s podobným designem. Pokud máte kovový plot a raději elegantní styl, volte tmavší odstín vrat a nebojte se nechat si poradit. Garáž nemusí být nevzhlednou stavbou, ale může skvěle podtrhnout celkový dojem z vašeho bydlení.

Velikost a umístění garáže

Důležitou otázkou při výběru vrat je velikost a umístění garáže. Pokud máte velkou garáž, tak se budou více hodit dvoukřídlá garážová vrata. Pokud máte garáž ve dvoře, kam vede příjezdová cesta, tak využijte například rolovací vrata a vybrat si můžete také sekční garážová vrata.

Prostor v garáži

Nezapomeňte brát v potaz také prostor v garáži. Pokud je vaše garáž malá, je uzpůsobena na auto a není možné otvírat vrata dovnitř, tak volte rolovací vrata, která vám ušetří prostor. Nemusíte se bát ani posuvných garážových vrat. Vždy však myslete na to, že každý ušetřený prostor se počítá.

Způsob otvírání vrat

Pokud si pořídíte velká garážová vrata, například dvoukřídlá, tak zapomeňte na manuální ovládání. Mnohem lepší a praktičtější jsou dálkově ovládaná garážová vrata. Rozdílné otvírání dělí vrata na rolovací, sekční, posuvná nebo zmíněná dvoukřídlá. Při výběru je potřeba zhodnotit také to, zda stojí garáž samostatně nebo je součástí domu. Myslete také na izolaci a využívání garáže do budoucna.

Bezpečnost na prvním místě

Co se týče bezpečnosti, tak vybírejte taková vrata, která jsou ověřená, kvalitní a nečekají vás s nimi problémy a nepříjemnosti. Podpořte také zabezpečení garáže a auta v něm, například pomocí alarmu nebo detektoru pohybu, popřípadě kamerového systému.

Design a vzhled garáže

Myslete také na design garáže, který nemusí být nudný a omšelý. Společnost KRUŽÍK s.r.o. disponuje unikátní technologií digitálního tisku na čelní plochu vrat využívající inkoustového tisku s vytvrzováním UV lampou. Garážová vrata si tak můžete nechat potisknout například některých z dekorů z kolekce UNICO do designérky Ivy Bastlové. Vaše garáž už nikdy nebude fádní a nudná.