Přeprava sýrů a mléčných výrobků? Jedině ve speciálních přepravkách

Sýry a mléčné výrobky poměrně rychle podléhají zkáze. Jejich skladování musí být praktické, ale i hygienické. Jaké existují možnosti?

Základem úspěšného a především bezpečného skladování mléčných výrobků jsou náležité klimatické podmínky, jež je třeba dodržet nejenom při skladování jako takovém, ale i během jejich transportu k zákazníkovi.

Zaměřeno na skladování sýrů

Obzvláště skladování sýrů je poměrně náročnou záležitostí. Některé druhy i dlouho po výrobě podléhají zrání, jehož výsledkem je mimo jiné jedinečná chuť typická pro daný druh. Tento proces samozřejmě nesmí být narušen ani během cesty výrobku k zákazníkovi. Proto je nezbytné ke skladování a následném transportu používat výhradně kvalitní a především certifikované přepravky.

Plastová přepravka na míru

Vývoji plastových obalů pro přepravu sýrů a mléčných výrobků se dlouhodobě věnuje například společnost Schoeller Allibert, která vyslyšela přání samotných zákazníků, zákazníků, již na trhu speciální přepravku vhodnou pro manipulaci se sýry postrádali. Plastové přepravky společnosti tak jsou doslova ušity na míru potřebám transportu sýrů a mléčných výrobků.

Moderní přepravky zamezují množení kvasinek

Designéři maximálně odolných přepravek v první řadě mysleli na zamezení množení kvasinek, ke kterému bohužel dochází v přepravkách obyčejných. Proto jsou přepravky Schoeller Allibert prodyšné a vybaveny ventilací. Dalším problémem běžných přepravek je skutečnost, že výrobky se v nich vzájemně dotýkají, což by rozhodně neměly. Tomu u moderních přepravek zamezují speciální stohovací sloupky, jež výrobky udržují ve stabilní poloze.

Přepravky různých typů i velikostí

V portfoliu společnosti najdete přepravky různých typů i velikostí. To, jaký model zvolíte, v podstatě závisí na druhu převáženého výrobku. V jedné standardizované přepravce velikosti 700×500×4 každopádně bezpečně uskladníte až 35 kilogramů sýru. Na celé paletě se pak jedná až o 650 kg mléčných výrobků.