Kolik stojí vybavení na hokej?

Hokej u nás patří k nejoblíbenějším sportům. Jeho popularita se zvyšuje zejména tehdy, když se Čechům daří. Právě tyto chvíle pak podněcují malé kluky, aby se také vydali na hokejovou kariéru. Rodiče by z toho rozhodně měli být nadšení. Každý zájem o sport se u dnešních dětí, které tráví spoustu času u počítače, vítá. Na druhou stranu hokej není zrovna nejlevnějším koníčkem.

Podle odborníků je dobré s hokejem začít mezi 6 a 8 lety. V tuto chvíli samozřejmě není potřeba kupovat drahé hokejové vybavení, základní výbava však bude potřeba. Rozhodně budou zapotřebí brusle, hokejka, helma, oblečení a chrániče. Nejdražšími položkami jsou helma a brusle, tam se budou ceny šplhat nad tisícovku.

Začátky jsou především o bruslení

Divíte se, že mezi nejdražší vybavení nepatří hokejka? Ano, je při tomto sportu důležitá, avšak zejména v začátcích mají daleko větší váhu brusle. Dítko se totiž musí nejdříve naučit bruslit, až potom bude pilovat střelbu. Brusle je proto třeba vybírat velmi pečlivě. Měli byste je pořídit ve specializovaném obchodě, vsaďte raději na nějakou známou a osvědčenou značku, kterou je například Bauer. A ačkoliv i u nich lze nakoupit online, zajděte spíš do kamenné prodejny, ať si dítě vyzkouší, jak mu brusle sedí na noze. Můžete koupit o něco větší model, dětem nohy rostou rychle, ale zase to nepřehánějte.

Kromě výbavy vás čekají i další výdaje

Uvádí se, že pokud dítěti pořídíte hokejku, brusle, helmu, rukavice, dres, kšandy, kalhoty, vestu, chrániče holení i loktů a suspenzor s podvazky, zaplatíte cca 7000 korun. Počítat musíte i s náklady na dojíždění a měsíčními příspěvky pro hokejovou školičku. Nejmenší děti trénují dvakrát týdně, sedmiletí a osmiletí hokejisté třikrát týdně a také mají zápasy. Berte to ale tak, že každá zábava něco stojí. Koníčky jsou rozhodně něčím, do čeho se vyplatí investovat. A nejen s vidinou toho, že se z vašeho syna stane budoucí Jarda Jágr. Třeba ho hokej chytne, možná se za dva roky přesune k jinému sportu. Šanci ovlivnit to máte i vy. Buďte mu oporou!