Myslivci, buďte králi lesa s kvalitními mysliveckými potřebami!

Myslivost bývá definována jako činnost prováděná v přírodě, v souladu s ní a s pozitivním vztahem ke zvěři a ekosystému obecně. Je neodmyslitelnou součástí kulturního dědictví a v České republice má dlouholetou tradici. Co tvoří základ výbavy každého myslivce?

Lovecké a myslivecké oblečení v extrémních podmínkách

Myslivecké oblečení má svá specifika

Myslivecké oblečení, nebo klidně řekněme lovecké oděvy musí disponovat určitými vlastnostmi. Vzhledem k tomu, že lov zvěře probíhá prakticky po celý rok, je důležité být především v chladných měsících ošacen v takovém oblečení, které zajistí dostatek tepla, zároveň je však dostatečně prodyšné, odvádí pot a poskytuje komfort při pohybu. Lovecké oblečení, to nejsou pouze lovecké kalhoty, bunda a kvalitní obuv. Často opomíjenou, avšak důležitou součástí je termoprádlo.

Nechte na hlavě!

Myslivecké klobouky tvoří naprostý základ mysliveckého oblečení, bez nich to zkrátka nejde. Jsou určeny nejen na slavnostnější příležitosti, nýbrž i k běžným pochůzkám po lese. Myslivecké čepice tvoří však o něco pohodlnější a i teplejší variantu pokrývky hlavy. Taková kšiltovka či čepice do zimy se zateplenými klapkami chránící uši a týl jsou velkými pomocníky. Zkušení lovci znají i neocenitelné kukly, neutralizující pachy.

Beze zbraně nejste lovec

Lovecké potřeby, to jsou samozřejmě i zbraně. Lépe řečeno lovecké zbraně. Používané moderní brokovnice i kulovnice představují spolehlivého parťáka při lovu zvěře. Neméně důležitou součástí úspěšného lovu je pak i kvalitní střelivo a náboje. Zbraně a střelivo jsou zkrátka vizitkou každého myslivce i lovce, ať už amatéra či profesionála. Skvělé je i optimální příslušenství. Držáky nábojnic na opasek u kalhot, případně na pažbu zbraně se hodí vždy.

Široký sortiment mysliveckých a loveckých potřeb nabízí Lesko. Kamenný i internetový obchod s příjemnými cenami, kvalitním zbožím a profesionálně proškolenými pracovníky představuje to nejlepší na trhu.