Zdravotní obuv vyhovuje zásadám zdravého obouvání

V současné době značnou část populace trápí ortopedické potíže, s nimiž jdou ruku v ruce palčivé bolesti zad, únava kloubů, otlaky nohou, puchýře na chodidlech a diskomfort při chození. Uvědomte si, že jsou to právě nohy, které nosí celou váhu těla, a proto jim věnujte náležitou pozornost. Dopřejte jim pohodlné obutí.

zdravotní obuv Oxypas

Pokud je obuv označena přívlastkem zdravotní, splňuje zásady zdravého obouvání. Za zdravotní obuv vám poděkují nejen samotné nohy, ale také páteř, protože tím podporujete přirozený postoj a správné držení těla.

Zdravotní boty nejsou jen pro lidi se zdravotními problémy

Do zdravotní obuvi by měl investovat každý, kdo chce svým chodidlům dopřát co největší komfort, a tak neplatí, že by ji měli nosit pouze lidé s problémy s pohybovým aparátem. Zdravotní boty předchází nesprávnému vývoji a tvarování chodidla, a proto by je měla nosit celá rodina od maminky přes tatínka až po děti.

Výhody zdravotní obuvi

zajistí optimální vývoj tvaru chodidla,

správně vytvaruje klenbu,

zbaví vás bolesti zad a špatného držení těla,

poskytne pohodlí při nošení,

šetří klouby.

I zdravotní boty mohou vypadat stylově

O zdravotní obuv mají lidé zájem většinou až v okamžiku, kdy už je pozdě. Přitom preventivně můžete vyřešit spoustu komplikací, pokud si koupíte boty co nejdříve. Jestliže se obáváte toho, že zdravotní obuv dámská nevypadá stylově, potom jste na omylu. I výrobci těchto modelů si potrpí na vzhledu, a proto nabízí stylové obutí pro jakoukoliv příležitost.

Neméně důležitou součástí zdravotní obuvi jsou ortopedické vložky do bot. Kvalitní vložky kompenzují vady chodidla. Jsou anatomicky tvarované a zabezpečují optimální rozložení váhy těla na podložce. Kvalitní stélky tlumí nárazy a odlehčují odraz. Díky tomu předcházejí úrazům v oblasti chodidla a kotníku.U dětí pomáhají správnému tvarování chodidel.