Thajskou masáží na posílení těla i ducha

Mějte se rádi! Nechte se hýčkat a dopřejte si thajskou masáž, ať již tradiční nebo olejovou. Obě vás dostanou do sedmého nebe.

Kvalitně provedená thajská masáž dokáže hotové divy. Tělo zklidní a uzdraví, mysl posílí a zregeneruje. Je tak skvělým lékem i prevencí na řadu zdravotních neduhů. Posilováním mysli totiž, jak je známo, posilujeme tělo. A obráceně.

Historie thajských masáží

S thajskou masáží je spjata dlouhá historie. Její kořeny sahají do dávné minulosti, zhruba do doby před 2500 lety. V této době masírovali pouze lékaři. Ani dnes thajskou masáž nemůže (respektive by neměl) poskytovat každý. Zájemce se nejdříve musí přihlásit na kurs ve specializovaném thajském masážním centru, po jehož absolvování mu bude vydán patřičný certifikát. Ten je jednoduše zárukou, že masér ví, co dělá.

Co to je thajská masáž?

Pokud jste thajskou masáž nikdy neabsolvovali, možná budete jejím průběhem překvapení. Thajská masáž totiž není masáží v pravém slova smyslu. Rozdíl mezi thajskou a klasickou masáží je v tom, že zatímco klasická masáž se zaměřuje pouze na svaly, masáž thajská k nim připojuje i klouby, šlachy a páteř. V podstatě se jedná o protahování konkrétních částí lidského těla doprovázené stlačováním jednotlivých akupresurních bodů v energetických centrech.

Maximální uvolnění napětí

Samotný tlak certifikované a vyškolené masérky nevyvíjejí jen dlaněmi, ale i palci, lokty, koleny a dokonce i chodidly, což pro někoho, kdo thajskou masáž nikdy nevyzkoušel, může být neobvyklé. Věřte ale, že tato metoda nese své ovoce. Kombinace zmíněných doteků uvolňuje napětí ve svalech, ale i šlachách a celkově má velmi pozitivní vliv na tok energie v těle, což má samozřejmě vliv na stav celého organismu.

Thajskou masáží proti stresu i bolesti hlavy

Thajskou masáží ovšem posilujete i svou kondici a imunitu. A ukazuje se i skvělým lékem na bolesti hlavy, zad a dokonce i řadu psychických potíží, jako jsou vyčerpání, stres a řada psychosomatických potíží. Před tím, než spolknete dvě tabletky ibuprofenu, nebo si necháte předepsat psychofarmaka, vyzkoušejte thajskou masáž.

Thajská olejová masáž

O něco jemnější formou thajské masáže je masáž olejová, která v sobě spojuje prvky tradiční thajské masáže s prvky pocházejícími z indické ajurvédy. Na jednotlivé akupresurní body masérka masérka jednak vyvíjí mírnější tlak, ale především při masáži používá blahodárných účinků masážních esenciálních olejů. I olejová masáž se tak ukazuje jako efektivní při bolestech hlavy, zad a kloubů, ale k tomu i zlepšuje krevní i lymfatický oběh.

Kde se nechat masírovat?

Jednoznačně v certifikovaném studiu zaměstnávajím profesionálně vyškolené maséry a masérky, jež najdete například v pražských studiích Lanna K (na internetu hledejte pod odkazem masáže Praha). Věřte, že pod rukama profesionálů se maximálně uvolníte a snadno zapomenete na dění okolo sebe. Blahodárné pocity se dostaví záhy a věřte, že vás hned tak neopustí.