Sezóna grilování skončila? S elektrickým grilem ne!

Patříte mezi příznivce grilování? Mrzí vás, že hlavní grilovací sezóna je u konce? Již nemusí. Díky elektrickému grilu si můžete užít grilování kdykoliv a kdekoliv – klidně v pohodlí vaší kuchyně! Stačí vám k tomu jediné, a tím je elektrická přípojka.

Dopřejte si oblíbené jídlo i v zimě

Je sice pravdou, že elektrický gril nemůže masu propůjčit typickou kouřovou chuť, jako jste tomu zvyklí u klasických grilů na dřevěné uhlí. Naproti tomu vám zase příprava steaku neudělá v bytě neproniknutelný kouř a nedýchatelno. Elektrický gril má i jiné, zcela jedinečné výhody. Jednou z nich je i fakt, že maso připravované tímto způsobem je mnohem zdravější. U grilu na uhlí totiž omastek odkapává do rozžhavených uhlíků a vypouští na maso jedovaté zplodiny. To se vám u elektrického grilu stát nemůže. Navíc, každý má odvod na omastek, tudíž připravené steaky budou dietnější a mnohem lépe stravitelné. Další výhodou je regulace teploty. Zatímco u klasického grilu s teplotou nic moc neuděláte, u elektrického si můžete sami nastavit požadovanou teplotu propékání. Výsledkem je křehké a šťavnaté maso, které vyniká neobyčejnou chutí.

Jak vybrat gril?

Na trhu existuje velké množství grilů různých tvarů, funkcí a designů. Většina z nich poslouží nejenom na přípravu steaků, ale také na přípravu ryb, sendvičů, vajíček, pannini nebo třeba zeleniny. Nejinak je tomu i u elektrického kontaktního grilu Orava EG-200. Tento šikovný pomocník má kovové žebrované grilovací pláty, které jsou opatřené nepřilnavou vrstvou a díky kterým je čištění velmi snadné. Dále jsou součástí dvě odkapávací misky, které zachycují přebytečný tuk. Samozřejmostí je regulace teploty podle druhu jídla, které zrovna připravujete. Tepelně odizolovaná rukojeť zajistí snadnou manipulaci. Staňte se mistrem grilování a překvapte svou rodinu neobyčejně lahodnými kousky masa, které dokáže vykouzlit pouze elektrický gril! Pokud vás gril Orava EC-200 zaujal, najdete jej na www.orava.info