Jak vybavit konferenční prostory

Ne všechny konference se konají ve velkých kongresových sálech. Mnohé větší firmy mají k těmto účelům vlastní prostory, další si je pravidelně pronajímají. Například u velkých hotelů a penzionů bývá docela běžné, že nabízí také pronájem konferenčních prostor. Otázkou pak je, jak takovou místnost vybavit, aby zde přednášející měli vše potřebné a návštěvníci se cítili v pohodlí?

Hodně záleží na tom, kde konferenční prostory chystáte. Něco jiného se hodí do luxusního hotelu a do firemního prostředí. Pojďme se podívat rovnou na několik realizací, které vznikly pod taktovkou firmy Dublino. Kdyby vám to bylo málo, více inspirace najdete na http://www.dublino.cz/.

Do firmy aneb Edutus Föiskola v Budapešti

Při vybavování konferenčních prostor v prostředí firmy je nutné být střídmý. Existují v podstatě dvě cesty. Buď se místnost zařídí jako zasedací, tj. bude zde jeden velký stůl a kolem něj židle. Nebo se přizpůsobí spíše většímu množství účastníků konference. V takovém případě je vhodnější naskládat židle do řad směrem k plátnu. Promítací plátno je každopádně nutností u obou variant. Na škodu určitě nejsou barevné židle, jak je vidět níže na realizaci z Budapeště.

Nábytek pro konferenční prostory

Hra se stolečky v Premier Kultcafé

Patří do konferenčních místností stolečky, nebo ne? Je-li to prostorově možné, tak spíš ano. Kam je umístíte, je přitom jenom na vás. Perfektně se s tím poprali v Premier Kultcafé v Budapešti. Rozložení v místnosti střídají. Někdy jsou židle postavené dokola kolem stolečků, někdy jsou stolky mezi židlemi postavenými v řadě. Nutno podotknout, že stolečky nejsou kulaté, mají speciální tvar, který se hodí pro oba případy.

Nábytek pro konferenční prostory

Luxusnější pojetí vhodné do hotelu

Za poslední inspirací se vydáme opět do Maďarska, tentokrát do hotelu Merops konferencia, Szekszárd. Tam mají konferenční prostory uspořádané tak, jak si můžete pamatovat třeba z filmu Titanic. Kulaté stoly, čistě bílé prostřené, s květinou ve váze stojící uprostřed. Do firmy se takové prostředí absolutně nehodí, do hotelu nabízejícího konferenční prostory je naopak velmi reprezentativní.

Nábytek pro konferenční prostory

Pak už je jen na vás, co se hodí do vašich prostor.