Kritéria výběru měřicí techniky

Budete-li chtít pořídit kvalitní měřicí techniku s dlouhou životností, měli byste si pohlídat následující kritéria, která je dobré dodržet. Jedině tak si zajistíte přesnou techniku s dlouhou životností.

Zkoušečka napětí

Než si pořídíte měřicí a testovací provozní přístroje, mezi které patří také zkoušečka napětí, měli byste si pohlídat široký výběr možností při koupi tohoto přístroje. Jako nejspolehlivější zkoušečky s dlouhou životností se již mnoho let prokazatelně osvědčují zkoušečky od výrobců Amprobe, Fluke, Chauvin Arnoux či Tietzsch. U těchto přístrojů se můžete opřít o dlouholeté zkušenosti s výrobou, jedná se o přední světové výrobce.

Měřicí transformátory proudu

Až budete zvažovat pořízení měřicí techniky pro rozváděče, například měřicí transformátory proudu, měli byste se ujistit, zda prodejce nabízí dostatečný výběr variant tohoto přístroje. Měl by vždy mít v nabídce kompletní sortiment – násuvné, přepínatelné, závitové, s děleným jádrem, sčítací či jistící. Samozřejmostí by pak měla být i nabídka relevantního příslušenství. Měli byste si také pohlídat obchodního partnera, se kterým prodejce spolupracuje. Špičkový výrobce je již mnoho let firma MBS.

Multimetr a analyzátor kvality sítě

Při výběru zařízení pro kontrolu elektrické bezpečnosti budete zároveň potřebovat spolehlivý multimetr či analyzátor kvality sítě. Přední výrobci těchto zařízení jsou firmy Metrix a Multimetrix a již zmiňovaní výrobci Fluke, Amprobe, Chauvin Arnoux a Tietzsch. Výrobky těchto firem jsou přitom již k dostání i v českém prostředí. Pokud bychom jejich produkty chtěli pořídit, je dobré se obrátit na dodavatele, který je schopen zařízení odeslat ihned ze skladu či do 10 dní.

Pouze výběrem předního partnera na českém trhu si zajistíte kvalitu a záruku předních výrobců z celého světa.