Přepravní kontejner pro vaše podnikání

Transport vyrobených produktů k zákazníkovi je důležitým a finálním prvkem každého podniku či firmy. Je proto nutné přizpůsobit plastové obaly tak, aby byly co nejefektivnější pro skladování a logistiku. Zvláštní důraz by měl být kladen na bezpečnost. Důležitou roli hraje také úprava obalů pro ruční i automatizovanou manipulaci. Zapomínat nesmíme ani na jasnou identifikaci nákladu a možnost sledování zásilky v pohybu díky speciální zabudovaným senzorům.

Volbu toho správného paletového kontejneru je třeba promyslet. V první řadě byste měli zvolit vhodný materiál přepravních obalů. V dlouhodobém horizontu vychází nejlepší poměr cena-výkon právě plasty. Jejich pořizovací hodnota bývá standardně vyšší, ale návratnost investice je v horizontu jednoho roku.

Plastové materiály jsou zvláště vhodné díky svým vlastnostem. Odolávají extrémním změnám teplot, jsou ideální i pro skladování venku, jsou velmi lehké. Díky vyztužení bočních stěn však zvládnou unést i velmi těžké náklady. Jejich skládáním a stohováním ušetříte potřebný prostor ve skladu i při cestě zpět v nákladní dopravě.

Plastové obaly prošly dlouhým vývojem a jsou dnes extrémně odolné vůči nárazům a poškození. Tím se zvyšuje jejich životnost oproti klasickým materiálům. Nespornou výhodou je také snadná údržba díky hladkým stěnám a minimu záhybů na povrchu.

Přepravní kontejnery se vyrábějí skládací a pevné. Každý vyniká jistou předností, kterou zákazník vyžaduje. Pevné boxy mají extrémní odolnost a unesou extrémně těžké náklady. Skládací boxy zase umožňují složení, čímž šetří prostor. Nejprodávanější typ Magnum Optimum unese až 750 kg, což je v této třídě ojedinělá a ceněná přednost.

Širokou nabídku plastových kontejnerů vyrábí společnost Schoeller Allibert, která je zároveň lídrem na evropském trhu v této oblasti. Jejich skladové kontejnery vyhrály jak ocenění Obal roku, tak také prestižní celosvětovou soutěž WorldStar Packaging Award. Tyto úspěchy svědčí o kvalitě vyráběných produktů. Více informací naleznete na www.schoellerallibert.com/cz.