Fakta, která byste měli vědět o spodním prádle

Otázku spodního prádla řeší muži i ženy. Je důležité nosit spodní prádlo, které vám perfektně sedne, a to nejenom kvůli komfortu, ale také kvůli vašemu zdraví. Přečtete si několik faktů a vyvarujte se častým chybám.

Nechcete nosit spodní prádlo? Jak je libo, ale chraňte své intimní partie

Ve skutečnosti neexistuje žádný lékařský důvod, který by prohlásil, že potřebujete spodní prádlo. Bez spodního prádla ale nemáte ochranu mezi vnější vrstvou pokožky, tvrdou tkaninou či švy vašich kalhot. To může způsobit bolestivé podráždění kůže. Předtím, než bez spodního prádla vyrazíte, naneste si alespoň na slabiny jemnou vrstvu dětského pudru nebo vazelíny.

Jak nosit spodní prádlo správně?

Začneme se zřejmým. Nenoste spodní prádlo několik po sobě jdoucích dní, aniž byste ho vyprali. A v případě, že se více potíte, měňte prádlo častěji. Špinavé oblečení je totiž ideálním prostředím pro množení bakterii, které vám mohou způsobit zdravotní potíže.

Čemu se vyvarovat z hlediska zdravotního?

· Příliš těsné panské spodní prádlo není vhodné. Čím těsnější je vaše spodní prádlo, tím méně může vaše pokožka dýchat. To také vede k množení bakterií a následným problémům.

· Nenoste příliš často tanga. Jsou totiž dráždivé a těsné, což může také vyústit v nepříjemnosti uvedené výše.

· Pokud můžete, volte bavlněné spodní prádlo. Bavlna se totiž vyznačuje mnohými skvělými vlastnostmi. Je vzdušná, dobře savá a příjemná na dotyk. Druhou variantou je bambus, který se v posledních letech dostal na přední příčky přírodních materiálu, také díky svým vlastnostem.

· Když patříte mezi sportovní typy, nezapomeňte si po tréninku spodní prádlo vyměnit. A to ihned.

A co podprsenky?

Zjistěte správnou velikost svojí podprsenky. Nevhodná podprsenka vás bude obtěžovat a nebudete se v ní cítit komfortně. Podprsenky pravidelně obměňujte, stejně jako všechny ostatní kousky vašeho šatníku. Čím starší podprsenky jsou, tím nekvalitněji odvádějí svou práci. Životnost podprsenky je pouze šest měsíců, věřte tomu nebo ne.