Váháte, co jí koupit k Valentýnu? Vyjádřete lásku některým z proslulých parfémů

Únor klepe na dveře a spolu s ním přichází svátek, na který se zadaní těší, ale současně se jej tak trochu děsí. I když nejlepším dárkem je příjemně strávený společný večer, snad žádný muž nechce partnerku zklamat, a tak nastává honba po obchodech. My zastáváme názor, že nejlepší je prostě sázka na jistotu. Potěšte svou lepší polovičku některým z parfémů, které si získaly svět. Dáme vám pár tipů.

Chanel No. 5 (Coco Chanel)

Nejproslulejší parfém všech dob oslaví za dva roky neuvěřitelnou stovku. Ve své době byl tento unikát z dílny Coco Chanel pionýrem mezi parfémy, neboť v něm byly vůbec poprvé použity umělé látky. Marilyn Monroe si tento "parfém s vůní ženy" údajně oblékala do postele místo noční košilky a od té doby tak činí miliony žen na celém světě. Podle statistik se každých 30 vteřin prodá jedna lahvička. Co je dobré pro Marilyn Monroe, bude jistě dobré i pro vaši přítelkyni!

Poison (Christian Dior)

Extravagantní parfém s komplexní květinovou vůní měl svou pompézností zosobňovat samotného Christiana Diora a soudě podle úspěchu, jehož dosáhl, se plán zdařil. K mystické vůni patří tajemný temně fialový flakón, který vaši partnerku jistě okouzlí. “Diův jed” je dítětem barevných osmdesátek a na jeho mnohovrstevném aromatu je to znát. Skvělý tip pro výrazné osobnosti!

Opium (Yves Saint Laurent)

Hned po tajemném jedu si představíme pro změnu mámivé Opium. Jak název napovídá, jedná se o omamný, těžší parfém s nádechem Orientu. Jeho autor Yves Saint Laurent parfém vytvořil jako reakci na trend lehounkých parfému 70. let. Sytá, kořeněná vůně bude slušet především zralejším ženám. Mimochodem, Y. S. Laurent ji přirovnal k onomu momentu, kdy se zamilujete, jedná se tedy o výtečnou volbu právě na Valentýna.

Joy (Jean Patou)

Radost z mladé lásky můžete vyjádřit něžnou květinovou vůní Joy. Na výrobu jediné unce (30 ml) této vůně je třeba neuvěřitelných 10 600 květů jasmínu a 336 rudých růží! Spojuje v sobě mladistvou radost ze života s luxusem, takže se ideálně hodí pro mladší sofistikované ženy. Svého času se jednalo o nejdražší vůni světa, dnes už ale parfém koupíte na internetu za dostupnější cenu.

Shalimar (Guerlain)

Kdysi dávno žil mocný maharádža, který v pouhých dvaceti letech potkal v bazaru svou životní lásku: krásnou Mumtaz Mahal. Ta se stala jeho ženou a povila mu 13 dětí, avšak při porodu dalšího zemřela. Po její smrti dal maharádža na počest své lásky vybudovat zahrady Shalimar a proslulý palác Tádž Mahal. Právě na tuto legendu se odkazuje vanilková orientální vůle Jacquese a Raymonda Guerlaina. Také vy můžete s opojným parfémem oslavit příběh své vlastní lásky. Jeho smyslná vůně je prý doslova afrodiziakem...

L’Air du Temps (Nina Ricci)

Harmonická italská vůně s sebou přináší závan nostalgie. Její čistá, mýdlová vůně je okouzlující na mladých dívkách, na starších ženách zase působí decentně a vyvolává v nich příjemné vzpomínky. Tento parfém věnujte ženě, která je za všech okolností elegantní a miluje klasiku.

Tak co, vybrali jste vůni, která bude vaší partnerce slušet? Nezapomeňte, že k parfému se skvěle hodí šperky...