Husqvarna: Čím letos obohatíte svoji zahradu vy?

Velká upravená zahrada je nádherná, jenže vyžaduje spoustu péče. K tomu přitom potřebujete nejen čas, ale i správné vybavení. S odpovídající technikou dosáhnete požadovaného výsledku rychleji, zároveň bude vypadat lépe. Takže co by vám doma nemělo chybět?

Ponechme teď stranou klasické sekačky nebo křovinořezy. Ty má doma většina lidí s velkou zahradou. Zaměříme se na zajímavější zahradní techniku, která vám usnadní starosti. Konkrétně se podíváme do sortimentu výrobce Husqvarna. Ten je totiž považován snad za největšího odborníka v této oblasti.

Trávník nestačí jenom sekat

Jestli toužíte po dokonale upraveném travním porostu, sekačka vám stačit nebude. Před každým zasetím, tedy i před zasetím trávníku, potřebuje půda kypřit. S rýčem byste se nadřeli, s kultivátorem to bude hračka.

Pokud už trávník roste a vám se zdá, že ztrácí barvu a usazuje se v něm mech, máte dvě varianty. Buď zkusíte vysadit úplně nový trávník, nebo si pořídíte odmechovač. Ten trávník zbaví uhynulých kořínků, staré trávy a listů, takže se k rostlinkám opět dostane kyslík, voda i živiny a začnou zase vypadat k světu.

Nejde jen o trávník

Upravený trávník je základem hezké zahrady, nicméně i ostatní části si zaslouží péči. Například terasy a chodníky je třeba čas od času pořádně vyčistit, k čemuž je ideální vysokotlaký čistič. Stromy a keře je nutné nejen zařezávat, ale i prořezávat. V zimě se vám bude hodit zase sněhová fréza.

Nezapomeňte zapojit děti

Práce vám hned půjde od ruky, když budete mít pomocníka. Právě proto výrobce Husqvarna prodává i dětské stroje. Například obsluhu dětského foukače vaše dítko určitě zvládne.

Přijde vám tohle všechno moc hezké, avšak nemůžete si dovolit utrácet tolik peněz za zahradní techniku? Jsou tu přece i možnosti, jak ušetřit. Zkuste nakupovat v bazaru – třeba v průhonické prodejně Husqvarna.