Špatně spíte a doléhá na vás únava z dlouhé zimy? Víme, co pomáhá!

Zimní měsíce jsou náročné na psychiku. Často máme pocit, že naše výkonnost klesá a nezvládáme tolik úkolů jako v jiných dnech. Na vině může být nekvalitní spánek či neblahé působení stresu. Ale jak to řešit? V článku najdete několik tipů, které vám pomohou.

Hodně stresu a málo spánku

Vždy, když se stresujeme, vylučuje naše tělo hormony, které se nás snaží vyburcovat k akci. V případě dlouhodobého chronického stresu však nejde o nic zdravého a po čase můžeme začít pociťovat negativní dopady, mezi které patří například i zhoršená kvalita spánku. Souvislost může být i opačná a vždy je dobré snažit se odhalit příčinu a v rámci vlastního zdraví jí eliminovat.

Vyčerpávající a dlouhá zima na náladě nepřidá

Dny jsou krátké a brzy je tma, takže máme pocit, že toho moc neuděláme. Když je venku tma, je navíc přirozené, že se tělo cítí unaveně a vysílá signály, abychom odpočívali a spali. A tak to řešíme podpůrnými přípravky, a navíc se stresujeme, že jsme málo produktivní. Pomocí v této situaci může být doplněk stravy ANTISTRES v podobě kapslí s látkami pro podporu kvalitního spánku a zmírnění stresu.

Věnujte pozornost svému zdraví

Do péče o zdraví patří i snaha o vyvážené a zdravé stravování v kombinaci s pravidelným pohybem. Vytvořte si prospěšné návyky, díky kterým se budete cítit lépe a podpoříte i svůj imunitní systém. Doplňky stravy jsou už pouze přídavkem, který celou vaši snahu ještě o kousek zefektivní. Samotné však fungují jen v omezené míře a mohou přinášet daleko lepší výsledky v případě, kdy k celé problematice přistupujete komplexně a snažíte se vyřešit příčinu. Pro kvalitní spánek je tedy v první řadě zapotřebí vyčlenit si dostatečně velké časové okno a nesnažit se ošidit vlastní tělo, protože to pozná a vy následně také.