Jak vybrat elektronický terč na šipky

Máte rádi šipky a občas byste si doma i zahráli? Pak není nic jednoduššího než koupit terč a samotné šipky. O zábavu bude jistě velmi rychle postaráno. Jak ale vybrat ten správný? Na trhu se nachází spousta různých modelů vyznačujících se rozličnými tvary a samozřejmě také funkcemi. Vyznat se ve spleti těchto aspektů nemusí být vůbec jednoduché. Právě proto se na ty základní v následujících řádcích zaměříme mnohem podrobněji.

Kvalita materiálu

V první řadě je třeba myslet na to, aby byl elektronický terč na šipky vyroben z nějakého opravdu kvalitního materiálu. Prakticky všechny dnes vyráběné modely jsou zhotovené z kombinace plastu a kovu. Přesto musí být plastové síto natolik precizně řešeno, aby všechny zásahy byly přesně zaznamenány a aby nedocházelo k deformaci plochy, v níž se zachytávají samotné šipky.

Potřebujete opravdu profi terč?

Zřejmě nikoliv. Elektronické profi šipky se hodí především do restaurací a hospod, kde nechtějí kupovat šipkový automat. Pokud nejste vášnivý hráč, bohatě Vám postačí poloprofesionální model, jenž bude disponovat mnoha důležitými funkcemi. Rozmyslete si pouze, jestli budete chtít variantu se zavíracími dvířky sloužícími jako box na šipky a další pomůcky, případně bez nich.

Funkce v hlavní roli

Dávno pryč jsou doby, kdy si hráči počítali vlastní výkony sami a zapisovali je do notýsku! Dnes jsou k dispozici automatické terče s displeji, takže švindlování je konec! Terč vybírejte i podle počtu hráčů, ať si zahrajete všichni. Levnější terče jsou pro 8 hráčů a ty dražší pro až 16 hráčů. Mnohé terče dokážou mluvit a vydávat zvuky, což se bude líbit především menším sportovcům. Většina si zahraje klasickou 301, ale pokud budete mít chuť vyzkoušet něco jiného, téměř každý terč nabízí všechny známé typy her. V neposlední řadě rozhodne i jeho cena. Nejznámější specialista na šipkové zboží je e-shop: www.e-sipky.cz, kde elektronický terč pořídíte již od 747 Kč.