Ložnice, místo jen pro vás dva

Při rekonstrukcích bývá ložnice tím posledním místem, na které se soustředíme. Možná proto, že v ložnici „jen“ spíme, třeba z důvodu, že do ní nikdo kromě vás a partnera nechodí. Vám se sice stará šatní skříň a letitá komoda nelíbí, ale zvykli jste si. Plánujete nový nábytek až na někdy… Čas nové ložnice právě přišel.

Co byste chtěli změnit?

Rozhlédněte se pořádně. Pár let stará výmalba je vybledlá, ale je to vlastně dobře, protože se vám fialová barva už ani trochu nelíbí. Lustr tu zbyl zřejmě ještě po předchozích majitelích bytu a pamatuje snad první republiku. Na špinavý koberec se raději ani nepodíváte. Zato pohledu na oprýskané šatní skříně se zkrátka vyhnout nejde. Chce to radikální změnu.

Zvelebení ložnice nemusí stát svět

Jste-li alespoň trochu zruční, zvládnete vymalovat ložnici zcela sami. Záleží samozřejmě na stavu stěn, ale pokud nejsou popraskané, děravé nebo „zkrášlené“ opadávající barvou, dáte to. Stačí vám penetrace, barva, váleček a lepicí páska na rámy oken a dveří, pokud tedy nechcete strávit další dny jejich čištěním.

Koberec vyhoďte

Až budete přemýšlet, co koupíte místo stávajícího koberce, mrkněte se nejprve, co pod ním je. Třeba se tam ukrývá „poklad“ v podobě parket. Celoplošný koberec do ložnice není už příliš žádaný. Zadržuje prach, roztoče, zároveň je jeho údržba složitější než u jiných podlahových krytin.

Netřeba svítit jako na hradě

Decentní světlo je do ložnice určitě vhodnější než devítiramenný křišťálový lustr. Jednoduché bodové osvětlení bohatě stačí. Když navíc použijete LED žárovky, ušetříte.

Jednotlivé kousky nábytku, nebo celou sestavu?

Když se podíváte na web Nábytek-Elegance.cz zjistíte, že máte takřka neomezené možnosti, jakým stylem vaši ložnici zařídíte. Zhotovené sestavy seženete například v příjemném dekoru dubu sonoma, v elegantním bílém provedení nebo v kombinaci dvoubarevného lesklého povrchu. Máte-li představu jinou, sestavte si ložnici z jednotlivých kusů nábytku sami. Šatní skříně, komody i postele s nočními stolky si vyberete spolehlivě.