5 důvodů, proč se při prodeji nemovitosti spolehnout na realitní kancelář

Ať už jste se rozhodli, že je na čase přestěhovat se do nového domova nebo vás zastihlo nečekané dědictví, prodej nemovitosti je úkon, který se neřeší každý den. Aby vše proběhlo hladce a k vaší spokojenosti, bez pomoci realitní kanceláře se neobejdete. Podívejte se na 5 bodů, ve kterých vám realitní společnost může ušetřit nejenom mnoho času, ale také starostí.

1. Poradenství

Zatímco vy možná prodáváte dům či byt poprvé v životě, pro realitního makléře je tato činnost něco, s čím se setkává každý den. Pokud si tedy nevíte rady, jak postupovat a co vše je potřeba vyřídit, dobrá realitní kancelář vám vše vysvětlí. Ke standardním službám také patří odhad ceny nemovitosti a právní servis.

2. Administrativa

S prodejem nemovitosti se pojí velká řádka dokumentů, které je třeba vyřídit. Samozřejmě se o to můžete pokusit sami s využitím zkušeností jiných, kteří mají již prodej za sebou, ovšem budete na to zcela sami. Naproti tomu realitní kancelář vám nejenom přesně řekne, jakou administrativu bude třeba dodat, ale také mnohé mohou realitní makléři zařídit sami. Ušetříte tak čas strávený běháním po úřadech, který můžete využít mnohem příjemněji.

3. Inzerce

Zatímco při prodeji svépomocí vás čeká složitá inzerce na mnohdy draze placených portálech, s realitní kanceláří se o to nemusíte vůbec starat. Zavedené společnosti totiž disponují vlastní sítí klientů, kteří podali poptávku. Možná budete mít štěstí a zájemce se objeví ještě dříve, než jste čekali. Pokud ne, není vše ztraceno. Při inzerování velmi záleží na samotném nafocení objektu. Profesionální fotografové, se kterými realitní kanceláře spolupracují, jsou schopní na fotografiích zachytit všechny výhody, které bydlení právě ve vaší nemovitosti nabízí.

4. Homestaging

Často nabízenou službou je také homestaging, což je vlastně naaranžování prostoru domu či bytu tak, aby byl pro zájemce co nejvíce přitažlivý. Můžete se o to pokusit samozřejmě i sami, nicméně ruka profesionála vám může pomoci najít zájemce mnohem rychleji.

5. Bezpečí

S realitní kanceláří máte také v bezpečí své finance i prodávanou nemovitost. Můžete se spolehnout na neprůstřelnou kupní smlouvu i na to, že vaše peníze neskončí v rukou podvodníka.